Alertă pe litoral: Zece turişti s-au înecat în mare, în doar trei zile

Val de tragedii pe litoral. Încă doi turişti s-au înecat în mare. Este vorba despre un bătrân care a murit sub ochii nepoatei sale, în staţiunea Neptun, şi un adolescent care a fost înghiţit de valuri la Costineşti. Bilanţul este cumplit: 10 oameni au murit în doar trei zile pe litoral, luaţi de valurile uriaşe, deşi este interdicţie de a intra în marea agitată.

11 aug. 2015, 05:25
Alertă pe litoral: Zece turişti s-au înecat în mare, în doar trei zile

Bătrânul de 74 de ani era la Neptun împreună cu familia. A intrat în apă cu nepoţica lui, dar nu s-a gândit niciun moment că valurile prea mari ar putea să îi înghită pe amândoi, potrivit România TV.

Pe copil l-am scos afară şi era un domn în vârstă pe care n-am putut să-l scoatem. Am folosit placă, tub, funii, tot ce am avut. Din păcate, nu a avut şanse de supravieţuire„, a spus un salvamar.

Cu doar câteva ore înainte, un băiat de 16 ani a fost înghiţit de valuri la Costineşti.

În doar trei zile, zece oameni s-au înecat pe litoral. Valurile sunt imese şi ajung chiar şi la doi metri şi jumătate, dar turiştii ignoră avertismentele salvamarilor care au arborat steagul roşu. „Am fluierat toată ziua la ei, nu ne înţelegem. E destul de greu. Se duc în larg, curenţii sunt foarte mari, nu ascultă de salvamari„, a declarat un salvamar.

Toată săptămâna vor fi valuri mari pe litoral, astfel că salvamarii îi atenţionează pe turişti să nu intre în apă atunci când este steagul roşu arborat, pentru că îşi pun viaţa în pericol.