ALERTĂ pe OTOPENI. Explozie la anvelopele unui avion care venea de la Satu Mare. Aeronava cu 22 de pasageri, imobilizată pe pistă FOTO

O aeronavă Tarom care venea de la Satu Mare a avut probleme mari pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti după ce s-a produs o explozie la anvelopele trenului de aterizare.

09 iul. 2019, 17:51
ALERTĂ pe OTOPENI. Explozie la anvelopele unui avion care venea de la Satu Mare. Aeronava cu 22 de pasageri, imobilizată pe pistă FOTO

Incident grav pe aeroport. Aeronava avea la bord 22 de pasageri şi a rămas temporar imobilizată pe pistă. „Astazi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare”, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Sursa citată a precizat că aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2 (08L-26R).

CNAB precizează că traficul pe aeroport nu a fost afectat.

Compania Tarom a anunţat că avionul care venea de la Satu Mare a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri. Aceştia au fost debarcaţi, iar în prezent li se asigură asistenţă la sol.

„Compania Tarom informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor”, a anunţat compania.

De asemenea, o echipă de investigaţii se va deplasa la faţa locului.

„Avionul a aterziat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, precizează compania Tarom.