Alertă pentru şoferi! Anunţ pentru toţi participanţii la trafic din România! Totul este oficial de mâine

Șoferii care circulă pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din țara noastră vor fi identificați, începând de mâine, cu ajutorul a patru noi camere video, potrivit unui comunicat de presă transmis azi redacției noastre de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, numărul camerelor de verificare a valabilității rovinietei va trece de 85.

06 aug. 2019, 14:18
Alertă pentru şoferi! Anunţ pentru toţi participanţii la trafic din România! Totul este oficial de mâine

După cum reiese dintr-un comunicat recent al CNAIR, patru noi camere fixe vor fi folosite, începând din 7 august 2019, pentru a identifica șoferii care utilizează rețeaua de drumuri din România fără a achita taxa de drum, respectiv rovinieta.

Astfel, de mâine, numărul de camere video folosite pentru verificarea rovinietei va ajunge la 86. Conform CNAIR, cele patru noi puncte de control sunt amplasate în zone de graniță, respectiv în Calafat (județul Dolj), Nădlac (județul Arad), Turnu (județul Arad) și Săcuieni (județul Bihor).

Pe lângă cele patru noi puncte fixe de control, mai sunt deja în funcțiune 82 de camere fixe pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, opt dintre acestea fiind adăugate listei deja existente la începutul lunii iulie 2019.

CNAIR reamintește celor ce folosesc rețeaua de drumuri din țara noastră că pot verifica valabilitatea rovinietei pe website-urile www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro, prin introducerea numărului de înmatriculare și a numărului de identificare.