Alertă teroristă pe mai multe aeroporturi din India

Aeroporturile internaționale din trei orașe indiene, Mumbai, Chennai și Hyderabad, au fost plasate duminică în alertă maximă de securitate după ce poliția a primit informații cu privire la o posibilă tentativă de deturnare a unor avioane, informează DPA, care citează oficialități indiene și informații din presa locală.

16 apr. 2017, 15:15
Alertă teroristă pe mai multe aeroporturi din India

„Am sporit și am întărit patrulele și controlul la toate cele trei aeroporturi”, a declarat O.P. Singh, director general al Forței Centrale de Securitate a Industriei (CISF), care supervizează securitatea aeroportuară.

Alerta a fost dată după ce poliția din Mumbai a primit informații privind o posibilă tentativă de deturnare a unor aparate de zbor, a transmis postul de televiziune NDTV.

Tuturor companiilor aeriene li s-a cerut să fie extra-vigilente și să evite procedurile de check-in făcute pe ultima sută de metri, a declarat Singh. „Pasagerilor li s-a cerut să coopereze și la toate cele trei aeroporturi au fost trimiși câini dresați pentru detectarea drogurilor și a explozibililor”, a adăugat oficialitatea indiană.