ALERTE METEO: Ploi şi vijelii după temperaturile de vară din octombrie. Harta judeţelor afectate

ANM a emis un cod galben şi altul portocaliu pentru zilele următoare, valabile pentru mai multe judeţe din centrul şi sudul ţării.

RomaniaTV.net
22 oct. 2017, 09:56
ALERTE METEO: Ploi şi vijelii după temperaturile de vară din octombrie. Harta judeţelor afectate

COD GALBEN. ANM anunţă că din dimineața zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

PROGNOZA METEO. Se strică vremea în URMĂTOARELE ZILE. Temperaturile încep să scadă

De notat că temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

ANM a emis şi un COD PORTOCALIU valabil de luni, 23 octombrie, ora 12:0o, până pe 24 octombrie, ora 18:00. Zone afectate de avertizare sunt zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.În intervalul menționat, în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 50…60 l/mp și izolat 80 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoza meteo pe trei luni: Ploi abundente în noiembrie, ger năpraznic în ianuarie, cu minime de minus 30 grade. Când vin ninsorile