ALEX GAVAN, ultimul mesaj al românului surprins de cutremur în Nepal

Cutremurul de 7,9 pe scara Richter, înregistrat sâmbătă dimineaţă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, a provocat o avalanşă uriaşă pe Muntele Everest, care a avariat tabăra de bază.

25 apr. 2015, 18:57
ALEX GAVAN, ultimul mesaj al românului surprins de cutremur în Nepal

Alex Găvan este unul din alpiniştii români care a menţinut legătura cu cei de acasă, dar şi cu echipele de salvare, prin intermediul reţelelor de socializare. El s-a implicat şi în operaţiunile de salvare şi a făcut un apel, la adresa tuturor, printr-un mesaj trimis de pe teşefonului lui mobil, prin satelit.

Cutremur Nepal: Expediţie românească surprinsă de avalanşă. Alpinist român, la un pas de moarte 

“Exista un timp pentru a actiona si un timp pentru a vorbi. De aceasta data suntem in prima situatie. Orice declaratie facuta in aceasta situatie nu poate nici sa ii aduca inapoi pe cei care au murit si nici sa ii ajute pe toti cei care sunt acum intr-o situatie de urgenta. In acest moment, ingerii pazitori sunt elicopterele, care sunt asteptate maine la prima ora, daca vremea permite, precum si toti cei care vor avea grija de cei raniti in aceasta noapte. Orice alte cuvinte ar insemna pentru mine o lipsa de respect fata de marea amaraciune si marea durere pe care le traiesc oamenii. Acesta este un timp al actiunii.”, a fost mesajul transmis de Alex Găvan, prin intermediul unei prietene şi transmis, mai departe, pe pagina personală de Facebook.