Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu: Carmen Palade şi-a însuşit trupul tatălui meu în scop economic

Carmen Palade şi-a însuşit trupul omului de afaceri Dan Adamescu "pentru a se folosi de el în scop economic", transmite Alexander Adamescu, fiul afaceristului, într-un comunicat de presă.

26 ian. 2017, 16:43
Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu: Carmen Palade şi-a însuşit trupul tatălui meu în scop economic

„Nu am cuvinte să exprim şocul şi durerea provocate de gestul ipocrit al doamnei Carmen Palade, care şi-a însuşit trupul tatălui meu pentru a se folosi de el în scop economic, asta după ce a declarat în cererea ei de divorţ că «Dan Adamescu mi-a creat un real prejudiciu prin afirmaţiile şi comportamentul său maliţios şi neprofesional». Sunt mâhnit că o altă instituţie a statului român, INML, a încălcat dreptul meu de fiu unic. Este o nouă dovadă a faptului că Dan Adamescu şi familia să nu mai au niciun fel de drept în România. Chiar nu încetează şirul nedreptăţilor şi abuzurilor comise asupra tatălui meu nici după moartea acestuia?! Nu-mi vine să cred că nu mi s-a acordat nici măcar posibilitatea de a-mi îngropa tatăl în linişte…. Tata a fost convins până în ultima clipă că i se va face dreptate, chiar dacă a pătimit foarte mult – fără soţie alături, fără compania Astra pe care a crescut-o cu mintea şi mâinile lui, acuzat fără probe de către judecători şi magistraţi, aruncat în spatele gratiilor deşi suferea de multiple afecţiuni medicale. Din păcate nu a mai putut continuă lupta şi iată că nici pe ultimul lui drum nu primeşte dreptate. Să-ţi fie ţărână uşoară, tată!”, a transmis Alexander Adamescu, fiul lui Dan Admescu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de PR-ul familiei, Mihaela Petrovan.

Potrivit sursei citate, familia Adamescu, mai exact fiul şi sora defunctului, regretă faptul că numele şi imaginea lui Dan Adamescu au fost afectate de iniţiativa „ipocrită” a fostei soţii, Carmen Palade, „care după doi ani de la data la care a cerut divorţul (timp în care şi-a ignorat complet soţul, nevizitându-l nici la închisoare, nici la spital) a adus la INML o armată de bodyguards şi avocaţi, insistând să ridice trupul neînsufleţit, argumentând că este în continuare soţia domnului Adamescu, deşi hotărârea de divorţ a fost pronunţată de Judecătoria sector 1 încă din 07.06.2016 – dânsa contestând-o şi cerând instanţei să îi acorde mai multe drepturi băneşti„.

„Mai mult decât atât, şi-a declarat «dragostea» faţă de un om căruia, în realitate nu i-a adresat niciun cuvânt timp de doi ani, dar căruia – în tot acest timp – contestând decizia judecătorilor în divorţul intentat chiar de dumneaei, îi cerea în instanţă jumătate din avere şi «daune morale pentru umilinţele şi afectarea imaginii publice la care a fost supusă din cauza condamnării soţului». Comunicatul doamnei Palade confirmă aceste intenţii, transmiţând practic că ea va prelua frâiele afacerilor fostului soţ, deşi nu are niciun alt rol în afară de funcţia deţinută la Unirea Shopping Center, astfel intenţionând să continue să încalce legea prin aceea că de aproape un an conduce o mare firmă listată la Bursă de Valori Bucureşti, ridiculizând întreagă piaţă financiară românească şi instanţele româneşti care îi susţin abuzurile”, se mai arată în comunicatul de presă.

Medicii legişti au stabilit că decesul lui Dan Adamescu a fost cauzat de bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie, omul de afaceri urmând să fie înmormântat vineri, la orele prânzului, a declarat avocatul acestuia, Cătălin Dancu.

„S-a luat o decizie comună, ca să evităm orice interpretări şi speculaţii şi de comun acord s-a consfinţit şi de către familie să fie preluat şi dus la îmbălsămare şi după amiază, la orele 18.00, dacă lucrurile merg bine, va fi depus la Domniţa Bălaşa. Slujba va fi mâine (vineri) la ora prânzului şi fosta soţie şi sora domnului Adamescu au decis de comun acord să se pregătească împreună toate aceste ceremonii. (…) Conform certificatului medico-legal, cauza decesului este bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie”, a declarat Cătălin Dancu, avocatul omului de afaceri.

Avocatul a precizat că încă nu se cunosc cauzele care au dus contractarea bolilor de către Dan Adamescu, însă aceste aspecte vor fi stabilite în urma analizelor ulterioare.

Totodată, Cătălin Dancu a afirmat că a fost stabilit un termen pentru apelul privind divorţul dintre Dan Adamescu şi soţia lui la data de 8 martie 2017. Judecătoria Sectorului 1 a admis, în luna iunie 2016, acţiunea de divorţ intentată de Carmen Adamescu şi a dispus desfacerea căsătoriei dintre ea şi Dan Adamescu, însă cei doi au făcut apel în urma deciziei.