Alexandra Dulgheru, victorie superbă la Roma. Calificare în stil de mare campioană în optimi

Alexandra Dulgheru a învins-o cu 1-6, 6-4, 7-6 (8/6) pe jucătoarea cehă Lucie Safarova, cap de serie nr. 12, în turul doi al turneului de la Roma, şi se alătură Simonei Halep în optimile de finală ale competiţiei.

13 mai 2015, 15:55
Alexandra Dulgheru, victorie superbă la Roma. Calificare în stil de mare campioană în optimi

Alexandra Dulgheru a început ezitant meciul cu Lucie Safarova, a 12-a favorită a turneului de la Roma şi până să se dezmeticească pierduse deja primul set, scor 1-6. Diferenţa era însă mai mult în plan mental decât ca stil de joc, iar Alexandra a început să echilibreze disputa şi, după ce a câştigat cu 6-4 setul al doilea a împins partida în decisiv.

Citeşte şi Simona Halep, laudată de presa internaţională după victoria de la Roma

La scorul de 5-4 ea a avut trei mingi de meci pe serviciul Safarovei, însă jucătoarea cehă a reuşit să egaleze la 40 şi să câştige game-ul, făcând 5-5. Jucătoarea calificată în optimi avea să se decidă în cele din urmă la tie-break şi, după ce şi-a pierdut serviciul, Alexandra a câştigat apoi patru puncte la rând, trecând în avantaj, scor 4-2. Dulgheru a avut apoi şase mingi de meci, pierzându-le pe toate, 6-6. În cele din urmă, sportiva noastră a reuşit să se impună cu 8-6 în tie-break, după 1-6, 6-4, 7-6.

Pentru calificarea în optimi, Alexandra Dulgheru şi-a asigurat 105 puncte WTA şi un cec de 22.800 euro. Următoarea sa adversară în turneul de la Roma, rusoaica Ekaterina Makarova, o mai veche cunoştinţă a Simonei Halep, ea eliminîândn-o pe româncă anul acesta, la Australian Open. La Roma, în turul doi, Makarova a eliminat-o cu 4-6, 6-3, 6-1 pe franţuzoaica Kristina Mladonovic.