Alexandru Arșinel, vizibil afectat de problemele de sănătate. Cum a ajuns să arate actorul la 83 de ani

Alexandru Arșinel a apărut recent în spațiul public, iar fanii au observat că problemele de sănătate cu care se confruntă și-au pus amprenta asupra felului în care arată.

17 iun. 2022, 09:57
Alexandru Arșinel, vizibil afectat de problemele de sănătate. Cum a ajuns să arate actorul la 83 de ani

Actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru au fost decorați cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei. Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, a anunțat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Delegația Arhiepiscopiei s-a deplasat și la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – București, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorului Vasile Muraru, directorul instituției.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a fost prezent al eveniment, însă actorul se observa că e vizibil afectat și slăbit din cauza problemelor sale de sănătate.  Actorul se afla într-un scaun cu rotile și, în momentul în care a primit distincția, a încercat să zâmbească.

Alexandru Arșinel a tot avut probleme de sănătate în ultimul timp. La începtul lunii mai a ajuns la un spital privat din București fiindcă starea i s-a înrăutățit brusc. Probleme ar fi de natură cardiacă. La începutul lunii mai, artistul și-a făcut un nou control la spital. Apropiații lui Alexandru Arșinel au declarat atunci că el obosește foarte repede și are nevoie de ajutor pentru a respira. Există posibilitatea de a face o nouă operație, dar, din cauza vârstei înaintate, lucrurile se pot complica.

Actorul a rămas cu sechele în urma multiplelor probleme de sănătate pe care le-a avut de-a lungul timpului. Anul trecut s-a infectat cu coronavirus și a trecut prin două intervenții chirurgicale pe cord, iar acum câțiva ani a suferit un transplant renal. Artistul are și probleme mari la picioare și mărturisește că mersul a devenit un calvar. „Îmi este greu să mă deplasez. Am o durere a masei musculare. Mă dor picioarele mai ales. Îmi este greu să merg, sper să treacă. Am angajat pe cineva care mă ajută, vin copiii mei care se ocupă zilnic de mine și de soția mea”, a spus el.

Citește și Alexandru Arșinel trece prin clipe de groază în acest moment. Medic: „Nu este bine deloc!”

Citește și Alexandru Arşinel se recupereză greu. Anunţul a fost făcut de fiul marelui actor