Alexandru Cumpănaşu: CNMR va veghea la jaful din sănătate şi va avea grijă ca standardele internaţionale să fie respectate şi aplicate

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) în parteneriat cu Organismul Național de Acreditare din România (RENAR) au organizat Conferința Națională privind Acreditarea RENAR- furnizor de încredere în competență și recunoaștere la nivel european și internațional pentru laboratoarele de analize medicale.

20 feb. 2018, 17:29
Alexandru Cumpănaşu: CNMR va veghea la jaful din sănătate şi va avea grijă ca standardele internaţionale să fie respectate şi aplicate

Cu prilejul conferinței naționale, reprezentanții laboratoarelor în sănătate și-au exprimat clar protestul față de obligativitatea acreditării de către ANMCS, dar și solicitarea de sprijin și protejare a investitorilor români din această zonă.

„RENAR are astăzi o recunoaștere și reputație internațională consacrată și împreună cu restul instituțiilor vom veghea la sănătatea cetățenilor prin aplicarea standardului EN ISO 15189” a afirmat Fănel Iacobescu, președintele RENAR.

„CNMR va veghea la jaful din sănătate și va avea grijă ca standardele internaționale să fie respectate și aplicate întocmai”, a declarat  Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.

La eveniment au luat parte peste 200 de reprezentanți ai laboratoarelor de analize medicale alături de doamna Loreta Păun, Consilier de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale, domnul Vasile Cepoi-Președinte al Autorității Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate și domnul Tiberius Marius Brădățan, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

La finalul Conferinței Naționale s-a stabilit organizarea unei întâlniri între CNMR (cu participarea reprezentanților sistemului de sănătate prezenți astăzi) și Ministrul Sănătății precum și mai multe întâlniri cu Comisiile de Specialitate din Parlament.