Alexandru Tudor va arbitra un meci de Liga Campionilor

Doi români au fost delegați de UEFA la partide din cursul acestei săptămâni, în turul al III-lea al cupelor europene. De asemenea, forul de la Nyon a anunțat și arbitrii pentru ASA Târgu Mureș și Astra Giurgiu în turul al III-lea al Ligii Europa. Astfel, vicecampioana României va avea la centru un olandez, Pol van Boekel, iar giurgiuvenii, un elvețian, pe Adrien Jaccottet.

27 iul. 2015, 14:38
Alexandru Tudor va arbitra un meci de Liga Campionilor

Alexandru Tudor va conduce la centru partida dintre echipa finlandeză HJK Helsinki și FC Astana (Kazahstan), din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Bucureșteanul va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Vasile Marinescu, iar arbitru de rezervă a fost desemnat George Găman. Observator de arbitri va fi irlandezul John Ward, iar delegat UEFA a fost desemnat englezul Mike Appleby.

La rândul său, Radu Petrescu va oficia la meciul Charleroi (Belgia) și Zoria Lugansk (Ucraina), din prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Acesta va fi ajutat de asistenții Vladimir Urzică și Mircea Grigoriu, arbitru de rezervă fiind Horațiu Feșnic.

Brigăzi din Olanda și Elveția pentru ASA Târgu Mureș și Astra Giurgiu

Pe de altă parte, meciul ASA Târgu Mureș – AS Saint-Etienne, de joi, ora 21:00, va fi oficiat de olandezul Pol van Boekel. Batavul, care va împlini 40 de ani în luna septembrie, îi va avea ca arbitri asistenţi pe Davie Goossens şi Charles Schaap, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Richard Liesveld. Delegat UEFA va fi kazahul Kuanîş Kanapianov, iar observator UEFA pentru arbitri, cehul Miroslav Liba.

Van Boekel, arbitru internaţional din 2008, a mai arbitrat o singură dată o echipă românească, în duelul ȚSKA Sofia – Steaua: 1-1, din 25 august 2011, în  play-off-ul Europa League.

În schimbul, jocul West Ham United – Astra Giurgiu, de joi, de la ora 21:45, va fi arbitrat de elveţian Adrien Jaccottet, ajutat de compatrioţii săi Raffael Zeder, Johannes Vogel, ambii arbitri asistenţi, şi Alain Bieri, arbitru de rezervă. Delegat UEFA va fi suedezul Gerhard Sager, în timp ce observator pentru arbitri din partea forului continental a fost desemnat belgianul Frank De Bleeckere.

Jaccottet (32 ani), arbitru internaţional din 2012, nu a mai condus până acum niciun meci al echipelor româneşti.