Alexei Navalnîi a fost arestat „ca-n filme” de către poliţişti

Ministerul rus de Interne a anunţat vineri că Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost reţinut de către Poliţie, pentru că ar fi încercat să organizeze mai multe proteste neautorizate, relatează site-ul agenţiei Tass.

RomaniaTV.net
29 sept. 2017, 18:56
Alexei Navalnîi a fost arestat „ca-n filme” de către poliţişti

„Astăzi, Departamentul Ministerului de Interne din Moscova l-a reţinut pe Alexei Navalnîi pentru că a lansat apeluri repetate pentru marşuri neautorizate”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Pe pagina sa de Instagram, Navalnîi a scris că a fost reţinut în apropierea locuinţei sale şi că a fost transportat la o secţie de Poliţie, adăugând că autorităţile nu i-au comunicat motivul arestării. Navalnîi a precizat că a fost arestat după ce a plecat de acasă, îndreptându-se spre o staţie de metrou, adăugând că a fost arestat „ca într-un film”.

Citeşte şi Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat la despăgubiri în valoare de 30.000 de euro

În luna martie a anului viitor, în Rusia vor avea loc alegeri prezidenţiale, iar Navalnîi este unul dintre cei mai aprigi critici ai preşedintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, Comisia Electorală din Rusia a precizat recent că Navalnîi nu este eligibil pentru a candida.