Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo a prezentat oficial primele imagini cu modelul 4C Spider, versiunea decapotabilă a sportivei cu două locuri 4C. Iniţial dezvăluit la Geneva, acum doi ani, sub formă de concept, spider-ul va fi disponibil la vânzare din această vară.

RomaniaTV.net
15 ian. 2015, 12:52

Fanii modelului Alfa Romeo 4C vor fi încântaţi să afle că producătorul italian nu a modificat prea mult reţeta originală, păstrând calităţile coupe-ului. Diferenţele între modele sunt vizibile la nivelul părţii superioare a caroseriei: 4C Spider primeşte un acoperiş textil, retractabil manual. Sistemul electric de operare lipseşte, în încercarea de a reduce cât mai mult greutatea versiunii decapotabile. Acest lucru pare să le fi reuşit inginerilor italieni, 4C Spider fiind cu doar 10 kilograme mai grea decât Alfa Romeo 4C Coupe (905 kilograme pentru Spider). Opţional, va fi disponibil şi un hard-top din carbon. Capota motorului este nouă, iar pentru caroserie sunt disponibile 7 nuanţe de vopsea, printre care şi electricul Giallo (galben) de pe maşina din poze.

(w500) Alfa Romeo

În habitaclu, noutăţile sunt puţine: constructorul italian propune un nou sistem audio Alpine şi 6 opţiuni de ambianţă interioară, care includ şi două noi combinaţii de piele pentru scaune (piele neagră şi cusături roşii vizibile sau piele roşie şi cusături galbene). Un pack Racing este de asemenea oferit; el implică echiparea cu pneuri supersport produse de Pirelli, modificări la nivelul barelor stabilizatoare şi scaune sport din piele neagră. Vor fi disponibile şi 4 noi modele de jante, cu dimensiunile de 17/18 inci sau 18/19 inci.

Alfa Romeo 4C Spider preia neschimbat de pe coupe motorul în 4 cilindri, turbo, de 1750 cmc, amplasat central, care dezvoltă 237 CP şi 350 Nm. Viteza maximă atinsă este de 257 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează mai puţin de 4.3 secunde. Contra cost, clienţii pot alege un sistem de evacuare din titan, realizat de celebrul producător sloven Akrapovic.

(w500) Alfa Romeo