Alianţa Renault-Nissan pregăteşte 10 modele autonome. Primul vine anul acesta

Alianța Renault-Nissan a anunțat că în următorii patru ani vor aduce pe piață nici mai mult, nici mai puțin de 10 modele cu tehnologii autonome. Acestea sisteme vor ajunge pe piață în valuri, iar primul dintre ele se va numi "single-lane control".

10 ian. 2016, 10:53
Alianţa Renault-Nissan pregăteşte 10 modele autonome. Primul vine anul acesta

Conform oficialilor Alianței, tehnologia îi va permite vehiculului să ruleze singur pe autostradă, pe o singură bandă, scrie auto-bild.ro. Sistemul va funcționa și în condiții de trafic aglomerat, ceea ce înseamnă că va accelera și va frâna fără ca șoferul să intervină asupra comenzilor.

Citeşte şi Propunere de lege: Minimum 50% din noile mijloace de transport în comun să fie acţionate ELECTRIC

Din 2018, Alianța Renault-Nissan pregătește sistemul „multiple-lane control” (va fi capabil să schimbe și benzile de mers), iar în 2020 tehnologia dezvoltată va îngloba și funcția „intersection autonomy”.

Tehnologiile vor fi disponibile pe modelele accesibile și de volum și vor ajunge pe piețele din Europa, Japonia, SUA și China. În plus, oficialii Alianței spun că nouile tehnologii autonome vor aduce o îmbunătățire considerabilă a siguranței pe șosele.

„Alianța Renault-Nissan este devotată obiectivelor «Zero Emisii» și «Zero Accidente Mortale». De aceea, dezvoltăm sistemele de conducere autonomă și conectivitatea pentru vehiculele de volum”, a declarat Carlos Ghosn.