Aliment MIRACULOS: De ce trebuie să încerci neapărat propolisul

Când suntem mici, părinţii ne introduc în viaţa de zi cu zi tot felul de alimente pe care nu le-am mai încercat vreodată, neştiind ce miros ori ce gust au acestea.

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 20:19
Aliment MIRACULOS: De ce trebuie să încerci neapărat propolisul

Exista persoane care ajung sa evite sistematic anumite produse deoarece, in copilarie, nu le-au apreciat gustul ori mirosul. In ciuda acestui fapt, trebuie sa invatam sa ne educam paleta de gusturi si, odata ajunsi la maturitate, sa incercam produse precum propolisul, care in copilarie ar fi putut sa ne displaca.

Propolisul („cleiul de albine”) e un produs cu aspect de rasina, avand forma solida. Multi dintre noi am respins acest produs atunci cand ne-a fost administrat de catre parinti, din cauza provenientei acestuia ori a gustului sau, care nu este pe placul tuturor. Totusi, acest produs este considerat a fi unul miraculos, putand ajuta la prevenirea si vindecarea unor afectiuni, precum si la mentinerea unei stari generale de sanatate.

Mijloc de aparare

De remarcat este faptul ca albinele produc propolisul ca mijloc defensiv impotriva microbilor. Astfel, actiunea acestuia este una antimicotica si bactericida, prevenind imbolnavirea albinelor. De la un singur stup se poate recolta o cantitate de pana la 400 de grame de propolis.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.