Alimentaţia copiilor: Ce faci când ai copilul prea slab sau prea grăsuţ

Părinţii acordă o tot mai mare atenţie alimentaţiei copiilor, în condiţiile în care obezitatea infantilă a atins cote alarmante. Există însă şi cazuri în care copiii sunt prea slabi. În oricare din cazuri, dacă se constată nereguli, ar trebui consultat un specialist, pentru că impunerea unui regim după ureche ar putea să nu aibă rezultatul dorit.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 07:49
Alimentaţia copiilor: Ce faci când ai copilul prea slab sau prea grăsuţ

Sfatulparintilor.ro scrie despre problemele de alimentaţie la copii, atât din punctul de vedere al exageratului cu mâncarea, cât şi al subnutriţiei şi despre cealaltă extremă, prea puţină mâncare.

Alimentaţia copiilor şi obezitatea

Un copil este considerat obez dacă greutatea corporală depăşeşte cu 20% greutatea normală. Dacă unii copii au predispoziţie genetică la obezitate, alţii devin obezi din cauza că mănâncă prea mult sau nu mănâncă ceea ce ar trebui, totul fiind dublat de lipsa exerciţiilor fizice. De fapt, obezitatea a devenit un fel de „epidemie” care cuprinde societatea de astăzi de la cele mai mici vârste.

Dacă aveţi un copil care are tendinţa de a mânca prea mult, este cazul să consultaţi un specialist pediatru înainte de a-l pune la regim. Reducerea după ureche a caloriilor, fără să urmaţi sfaturile unui nutriţionist avizat, poate duce la deficienţe grave în dezvoltarea copilului.

Nutriţioniştii şi medicii pediatrii vor conlucra cu părinţii pentru a stabili un program de mese sănătos, regimul alimentar ce trebuie urmat, programul de activităţi fizice, astfel încât copilul să renunţe treptat la haosul alimentar.

Citeşte articolul întreg, AICI