Cum să mănânci corect în funcţie de forma corpului

Corpul tău depozitează grăsimile în mod diferit față de altele, astfel că, de cele mai multe ori, vorbim de conformații diferite: măr, pară, piramidă inversată sau clepsidră.

RomaniaTV.net
07 mai 2015, 09:41
Cum să mănânci corect în funcţie de forma corpului

Organismul se va adapta extraordinar de repede la un plan de alimentație construit în funcție de conformația corpului. În plus, nivelul de energie se va îmbunătăți, iar kilogramele în plus vor dispărea mai repede. Iată cum!

Siluetă în formă de măr

Acest tip de conformație tinde să acumuleze o mare parte din greutate în jurul taliei, în timp ce picioarele și brațele sunt destul de subțiri.

În general, persoanele cu acest tip de conformație se confruntă cu pofte (alimente bogate în zahăr, sucuri acidulate, cofeină etc.) în timpul dimineții sau după prânz și le lipsește energia. Ele trebuie să fie foarte atente la nivelul de insulină, iar kilogramele se vor topi odată ce vor echilibra nivelul zahărului din sânge.

Citeşte şi Experiment: Cât de mult contează silueta femeii în ochii bărbaţilor

Alimente recomandate: Consumă proteine curate (pui, carne de vită slabă, carne de porc, pește), grăsimi sănătoase (ouă, avocado, nuci, semințe, unt de nuci, ulei de cocos, ulei de măsline, brânză). Include, de asemenea, multe verdețuri (spanac, varză, salată etc)

Ce să elimini: cafeaua, băuturile cofeinizate, carbohidrații, batoanele și băuturile energizante, precum și iaurturile îndulcite.

Citește articolul integral pe clicksanatate.ro.