Alimente care conţin cele mai multe toxine

Peștele, carnea roșie și multe dintre produsele pe care le mâncăm măcar o dată pe săptămână au un conținut ridicat de toxine. Din acest cauză, este necesar să ținem sub control consumul acestor alimente și să le înlocuim cu cele sănătoase.

17 nov. 2017, 09:52
Alimente care conţin cele mai multe toxine

Organismul absoarbe sute de substanțe toxice în fiecare zi numai din alimentele consumate. Iar multe dintre ele nu sunt eliminate, crescând riscul de modificări în flora intestinală, sistemul imunitar, retenție de fluide, insomnie, îngreunarea absorbției substanțelor nutritive.

Multe dintre alimentele care conțin cantități mari de toxine fac parte din activitatea zilnică. Dar ele nu pot fi eliminate dintr-o dată. Încearcă să le mănânci cu moderație, să combini alimentația bazată pe fructe și legume cu exercițiile fizice.

Iată care sunt alimentele cu cele mai multe toxine:

Carnea

Carnea conține mai multe toxine din cauza hormonilor și a altor substanțe pe care le conține. În plus, s-a demonstrat că multe dintre ele au ele sunt cancerigene, crescând riscul de leucemie și cancer de stomac.

Tonul

Chiar dacă acest tip de pește este considerat sănătos și gustos, conține un nivel ridicat de mercur, substanță care afectează celulele sistemului nervos.

Lapte

Se spune că laptele de vacă este cel mai toxic. În procesul de pasteurizare, laptele rămâne cu cantitate considerabilă de toxine. În plus, laptele conține aproximativ 60 de hormoni, dioxine și antibiotice care pot crește riscul de cancer.

Porumbul

Porumbul este un alt produs care conține o cantitate mare de mercur, după fructele de mare. Când porumbul este cules și nu este lăsat la uscat în condiții corespunzătoare, se contaminează cu aflatoxine, micotoxine produse de ciuperci din genul Asperfillus (mucegai). Pot cauza malnutriție la oameni.

Brânză, ouă și alte produse lactate

Cu aceste produse se întâmplă exact același lucru ca și în cazul laptelui de vacă, doar că ele conțin o cantitate mai mare de grăsimi.

Alimentele din conserve

Conservele au fost dintotdeauna privite cu suspiciune din cauza modului în care sunt ambalate alimentele. Se pare că substanțele care se găsesc în aceste conserve cresc riscul de diabet și obezitate.

Evită și elimină acumularea de toxine din organism

Este adevărat că există o listă cu alimente bogate în toxine, dar este una și cu cele care le elimină și purifică sângele. Printre ele se numără: mărul, ceapa, uleiul de măsline, lămâia, strugurii.

Cum prepari ceaiul verde ca să combați răceala sau să elimini toxinele