Alimente care cresc perioada de longevitate

Știința medicală nu poate adăuga ani vieții tale dacă abuzezi permanent corpul și sănătatea ta. De fapt, conform unui studiu renumit realizat de Universitatea Harvard, există cinci factori care contribuie la o viață lungă, și anume:

RomaniaTV.net
21 dec. 2017, 10:17
Alimente care cresc perioada de longevitate

1. Nu fumezi;
2. Practici sport;
3. Menții o greutate corporală normală;
4. Adopți un stil alimentar sănătos;
5. Petreci timp alături de familie și prietenii.

Cel mai important factor pentru o viață mai lungă este stilul alimentar. De aceea, iată care sunt alimentele care cresc șansele de longevitate:

Legumele verzi cu frunze

Includerea legumelor verzi în alimentațue este cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru sănătatea ta. Toate aceste legume, în special spanacul , sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, necesare pentru menținerea organismului sănătos. În plus, mai multe studii au arătat că prin consumul de legume verzi o dată pe zi poate fi redusc riscul de apariție a bolilor care pun în pericol viața cu aproape 15%.

Citeşte şi Alimente bune pentru dantură

Migdalele

Migdalele sunt bogate în fibre și grăsimi sănătoase, care reduc riscul de boli cardiovasculare și îmbunătățesc capacitățile cognitive ale creierului și puterea de memorie. Mănâncă zilnic un pumn de migdale, ca gustare între mese.

Uleiul de măsline extra virgin

Nu toate uleiurile de măsline nu sunt bune pentru sănătatea ta, deoarece cele mai multe dintre ele sunt produse prin tratarea termică a măslinelor pentru a extrage uleiul, ceea ce distruge toate substanțele nutritive benefice din acest ulei. Așadar, alege întotdeauna soiul extra virgin, pentru că acesta este produs de măslinele presate la rece și, prin urmare, are o cantitate mare de polifenoli sănătoși și acizi grași mononesaturați sănătoși din inimă. În plus, studiile au arătat că utilizarea regulată a acestui ulei pentru gătit poate reduce drastic riscul bolii Alzheimer!

Avocado

Avocado este un superfruct cunoscut pentru conținutul bogat de acizi grași mononesaturați, capabili să reducă nivelul de colesterol din sânge și să prevină bolile cardiace. În plus, studii recente au arătat că avocado conține un compus care este capabil să distrugă celulele canceroase în stadiu incipient de leucemie mieloidă acută, care este un cancer de sânge care afectează în mod predominant persoanele în vârstă (peste 65 de ani).

Ouăle

Ouăle sunt sursă importantă de proteine și fibre. Proteinele sunt bune pentru sănătatea ta, deoarece stimulează metabolismul și îmbunătățește rezistența musculară și colesterolul bun (gălbenușul). Mănâncă câte un ou fiert de două sau de trei ori pe săptămână.

Afinele

Afinele conțin un număr mare de antioxidanți, care luptă împotriva daunelor pe care le pot provoca radicalii liberi. Și din moment ce radicalii liberi sunt, de asemenea, responsabili pentru toate semnele de îmbătrânire, cum sunt liniile fine, petele și ridurile, prin consumul lor le poți preveni, plus că afinele cresc șansele de longevitate.

Citeşte şi Măşti naturale pentru păr uscat

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră cu un conținut de cacao mai mare de 75% este mult mai sănătoasă decât varianta de ciocolată cu lapte, deoarece numeroase studii au arătat că acest dulce amar îmbunătățește sănătatea inimii, previne daunele care pot avea loc asupra creierului. În plus, ciocolata neagră îmbunătățește starea de spirit.

Alte alimente care cresc șansele de longevitate sunt:

– ceaiul verde;
– nucile;
– semințele de chia;
– fulgii de ovăz;
– iaurtul;
– ardeiul gras;
– ardeiul iute;
– roșia;
– rodia;
– fasolea;
– produsele pe bază de cereale integrale.

Cele mai bune alimente împotriva stresului.