Alimente care te ajută sa te concentrezi

Odata cu inaintarea in varsta corpul uman incepe sa aiba de suferit, la fel si creierul. Vestea buna este ca iti poti creste sansele de mentinere a sanatatii creierului daca adaugi in dieta alimente si bauturi inteligente.

RomaniaTV.net
01 iul. 2016, 20:26
Alimente care te ajută sa te concentrezi

Nu exista o formula magica care sa-ti creasca IQ-ul sau sa te faca mai inteligent – dar anumite substante, ca de exemplu cafeina te pot energiza si te ajuta sa te concentrezi. Cafeina se gaseste in cafea, ciocolata, bauturi energizante si unele medicamente si iti ofera un plus de energie, doar ca efectul este pe termen scurt. Daca bei prea multa cafeina iti da o stare de nervozitate si de lipsa de confort.

Zaharul iti creste vigilenta

Zaharul este combustibilul preferat al creierului – nu este vorba de zaharul obisnuit, ci de glucoza, pe care organismul il proceseaza din dulciurile si carbohidratii pe care ii mananci. Tocmai de aceea o bautura dulce poate sa-ti ofere o imbunatatire pe termen scurt a memoriei, analizei si abilitatii mentale.

Prea mult zahar, totusi, iti va face rau intrucat surplusul se va depune sub forma de grasime.

Mananca micul dejun pentru a-ti hrani creierul

Esti tentat sa sari peste micul dejun? Studiile au demonstrat ca micul dejun poate imbunatati pe termen scurt memoria si atentia. Subiectii care au mancat au tendinta de a avea rezultate mai bune decat cei care nu au mancat dimineata. Alimentele aflate in topul listei oamenilor de stiinta sunt cerealele integrale, lactatele si fructele. Insa nu exagera cu mancarea; cercetatorii au descoperit si ca un mic dejun bogat in calorii pare sa impiedice concentrare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.