Alimente de zi cu zi, foarte periculoase pentru sănătate. Unele pot ucide

Unele alimente, care fac parte din dieta zilnica a milioane de persoane, pot deveni letale daca sunt consumate incorect. Mai precis, cantitatile prea mari consumate sau diverse specii ale acestor alimente pot ajunge sa aiba efecte crunte asupra organismului, dupa cum urmeaza.

13 ian. 2015, 06:27
Alimente de zi cu zi, foarte periculoase pentru sănătate. Unele pot ucide

Alimente de zi cu zi, care te pot ucide:

Ciresele

Ciresele in sine nu sunt deloc periculoase. Insa, pericolul sta in samburii lor. Astfel, samburii de cirese contin cianuri toxice si inghititi in cantitati mari pot avea efecte letale. Medicii subliniaza ca nu este niciun pericol sa ingurgitati cativa samburi de cirese, insa nu abuzati.

CITESTE SI: Alimente care curăţă în mod natural colonul

Socul

Socul, foarte des intalnit in Europa, este consumat de foarte multi oameni. Insa, specia care nu poate avea efecte letale asupra oamenilor este socul negru. In Europa se mai gasesc inca doua specii de soc. Este vorba de socul care face fructe rosii si o specie care face fructe negre. Ramurile, radacinile si plantele socului negru sunt toxice, sustin specialistii, daca sunt consumate crude. Insa, gatirea lor la temperaturi ridicate elimina pericolul.

Citeste mai mult pe lyla.ro