Alimente „interzise” care îţi fac bine

Când vrei să slăbeşti sau decizi să te hrăneşti mai sănătos, o mare parte dintre mâncărurile şi băuturile preferate ajung pe „lista neagră" de alimente pe care să le ocoleşti. Totuşi, nu toate sunt dăunătoare sau, deşi îngrăşă, pot fi benefice pentru sănătate dacă sunt consumate cu moderaţie. Iată ce spun nutritioniştii despre alimentele „interzise" şi de ce nu e bine să le alungi complet din meniu.

RomaniaTV.net
31 oct. 2013, 09:15
Alimente „interzise” care îţi fac bine

Berea

Vestea buna este ca alcoolul din bere te protejeaza impotriva afectiunilor cardiace, dar asta doar in cazul in care consumi aceasta licoare cu moderatie. De asemenea, in cantitati mici, alcoolul impiedica pierderile de masa osoasa specifice inaintarii in varsta. Putini stiu ca berea contine siliciu, un mineral important pentru dezvoltarea si densitatea oaselor. De remarcat este faptul ca berea light este mai bogata in siliciu.

Citeşte şi Alimente controversate pe care ai voie să le incluzi în cura ta de slăbire

Ciocolata

Aceasta contine calorii, dar si multi antioxidanti numiti „flavonoide”, care iti pot proteja corpul de efectele devastatoare ale radicalilor liberi, asociate cu afectiunile cardiace si cu cancerul. Ciocolata amaruie are mai multe flavonoide decat alt gen de ciocolata si te face sa te simti satula mai repede.

CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR.RO.