Alimente pentru o inimă sănătoasă

Fie că ai sau nu probleme cu inima, există câteva alimente care te pot ajuta să le ameliorezi sau să preîntâmpini apariția atacului de cord ori a stopului cardiac. Iată care sunt acestea!

RomaniaTV.net
17 apr. 2018, 08:27
Alimente pentru o inimă sănătoasă

Cacao

Este un „medicament” natural pentru inimă și creier. Potrivit studiilor, poate reduce considerabil riscul atacului de cord și a unui nivel ridicat al presiunii arteriale. Ciocolata neagră, de exemplu, conține o cantitate mare de flavonoide și polifenoli, care ajută la menținerea sănătății inimii.  

Coenzima Q10

Creșterea nivelului coenzimei Q10 și al vitaminei B6 ajută la micșorarea posibilității de a devolta o boală arterială coronariană, una dintre cele mai comune afecțiuni care duce la deces. De asemenea, se recomandă persoanelor care suferă de angină pectorală sau tensiune arterială ridicată.

Magneziul

Deoarece magneziu coordonează activitatea mușchilor inimii și a nervilor care inițiază bătăile inimii, acesta reduce posibilitatea apariției aritmiei. De aceea, consumă cu regularitate alimente bogate în magneziu precum bananele, ananasul, semințele de in, avocadoul, migdalele, spanacul, ceapa verde, portocalele, caisele sau smochinele.

Usturoiul

Are proprietatea de micșora colesterolul rău, de a proteja vasele de sânge împotriva radicalilor liberi și de a reduce tendința de coagulare a sângelui. Consumat ca atare sau adăugat în preparate, chiar și sub formă de pudră, micșorează riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Omega-3

Acizii grași Omega-3 contribuie la reglarea nivelului colesterolului și a presiunii arteriale, îmbunătățind funcțiile sistemului cardiac. Îi poți lua direct din alimente (pește, nuci, semințe de in, fasole, conopidă, dovlecel sau sub formă de suplimente, iar dacă la recomandarea medicului le combini cu medicamente de subțiere a sângelui, riscul producerii atacului de cord în cazul pacienților cu stent cardiac.

Semne mai puțin cunoscute care indică probleme cardiace