Alimente sănătoase pe care le poţi mânca în loc de desert

Tocmai ai mancat, dar simti nevoia unui desert savuros, plin de frisca, ciocolata sau caramel. Desi stii ca nu este bine pentru dieta ta, pofta de dulce este mai puternica decat ratiunea, iar tu ii dai frau liber cu nonsalanta (si nu stiu de ce, dar acest lucru se intampla mai ales seara).

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 08:45
Alimente sănătoase pe care le poţi mânca în loc de desert

Daca faci si tu parte din aceasta categorie de persoane, pentru care pofta de dulce este greu de stapanit, am pentru tine o veste buna. Exista alimente mult mai sanatoase, care iti potolesc pofta de dulce, fara sa iti afecteze sanatatea si, mai ales, silueta.

Iata ce alimente sanatoase poti manca in loc de desert.

Mierea

Mierea raw, asa cum i se mai spune mierii naturale, provenita direct din faguri, poate fi folosita fara probleme pe post de indulcitor natural. O poti folosi in ceaiuri, in cereale, cu diverse fructe acrisoare. Dar nu uita, este recomandat sa nu adagui miere in bauturile fierbinti deoarece devine toxica.

Perele

Para este un excelent substitut pentru dulciurile pline de zahar procesat. Atunci cand ti se face pofta de ceva dulce, spala o para, tai-o felii si mananc-o ca atare. Este un fruct foarte dulce, plin de zahar simplu, care nu este nociv si al carui efect dureaza mult timp, astfel ca nu vei mai simti prea curand nevoia de ceva dulce. In plus, consumul de pere este util si in curele de slabire.

Smoothie

Un smoothie din fructe de padure in combinatie cu capsuni reprezinta o alta alternativa sanatoasa pe care o poti consuma in loc de desert. Capsunile au pana in 6 grame de zahar la 100 de grame de fruct, iar afinele in jur de 7 grame, deci cantitatea de zahar din sange nu va creste foarte mult, iar pofta ta de dulce va fi satisfacuta.

Morcovul

Stiai ca, in stare cruda sau fiert, morcovul este o alternativa sanatoasa la dulciurile standard? Are un continut scazut de zahar si multe fibre solubile. Daca il preferi preparat, ai grija sa nu il fierbi prea tare, deoarce atunci isi va pierde fibrele si nu te vei mai putea bucura de acest efect benefic atat in digestie, cat si in curele de slabire.

Link continuare pe ele.ro