Alimentele care ne asigură un somn liniştit şi odihnitor

Un somn odihnitor ne ajută să fim sănătoşi, să avem energie şi bună dispoziţie. Înainte de somn, putem consuma câteva alimente care ajută digestia, pentru a avea un somn liniştit.

15 mart. 2014, 10:17
Alimentele care ne asigură un somn liniştit şi odihnitor

O regulă esenţială în a avea un somn odihnitor este să nu mâncăm mult seara. În plus carbohidraţii ajută şi ei la un somn bun.

„Seara este bine să mâncăm uşor, încărcarea tubului digestiv putând produce insomnie. Pentru un somn plăcut, e indicat să consumăm alimente ce aduc triptofan (un aminoacid), din care se sintetizează melatonina şi serotonina ce induc somn. De asemenea, carbohidraţii sunt şi ei utili”, a declarat, pentru RTV.NET, medicul nutriţionist Corina Zugravu.

Din bătrâni se ştie că înainte de somn este bine să bei un pahar cu lapte, acest lucru fiind recomandat şi de medici.

„Alimentele cele mai potrivite sunt deci produsele lactate, care aduc şi calciu, ce favorizează utilizarea triptofanului. Din bătrâni se recomandă un pahar cu lapte, eventual îndulcit cu o linguriţă cu miere, iar medicina modernă îi confirmă utilitatea”, a precizat medicul nutriţionist.

Bananele, nucile, alunele, seminţele sau cerealele integrale reprezintă alte produse ce pot fi consumate seara pentru a ne ajuta să avem un somn liniştit.

„Din aceleaşi motive, se pot indica şi câteva bucăţele de banană, câteva nuci, alune, seminţe, cereale integrale. Nu este indicat să mâncăm multe proteine, deoarece pot avea efect stimulator şi pot îndepărta somnul”, ne recomandă nutriţionistul.