Alimentele care te fac să arăţi mai bine

Hipocrate spunea: „Mâncarea să-ţi ţie loc de medicamente, iar medicamentele să-ţi fie hrană". Acum, oamenii de ştiinţă au descoperit că o mână de migdale alungă durerile de cap, iar ceaiul verde face ca părul să devină mai bogat şi mai rezistent. Deşi există tot mai multe dovezi că alimentele ajută organismul să funcţioneze fără probleme, oamenii subestimează în continuare importanţa nutriţiei atunci când vine vorba de aspectul fizic.

RomaniaTV.net
28 mart. 2015, 21:40
Alimentele care te fac să arăţi mai bine

Daca ti-am spune ca exista 8 alimente care te pot face sa arati mai bine, sa fii mai frumoasa si sa te simti mai sanatoasa, nu ai vrea sa le incluzi pe lista ta de cumparaturi?

Strugurii

Antioxidantii pe care ii gasim in struguri, ca de pilda vitamina C, actioneaza ca niste „bodyguarzi” ai tenului, protejandu-l de ravagiile radicalilor liberi. Ei repara si chiar previn aparitia ridurilor, uscarea prematura a tenului si lasarea pielii. O ceasca de bobite de struguri asigura aproape 20% din necesarul zilnic de vitamina C si contine resveratrol, cu rol in conservarea elastinei – o proteina importanta, ce pastreaza aspectul sanatos al pielii. (Si da, aceasta proteina este continuta si de vinul rosu!).

Carbohidraţii sănătoşi

Daca nu stiai de ce ti se face pofta de dulciuri atunci cand esti trista, iti spunem noi: exista un motiv biologic pentru acest lucru. Carbohidratii simpli semnalizeaza creierului sa inceapa secretia de serotonina, un hormon calmant care diminueaza stresul si depresia. Totusi, chiar daca pe moment gustarile dulci imbunatatesc starea de spirit, ele au ca efect crizele de glicemie (scaderea rapida a nivelului de glucoza din sange).

Aceste crize au loc deoarece dulciurile fac ca glicemia sa creasca brusc, ducand la secretia abundenta de insulina, la alimentarea rapida a tesuturilor si la epuizarea imediata a rezervelor organismului. Crizele de glicemie provoaca oboseala si somnolenta si pot sa adanceasca dispozitia proasta in care te afli. O solutie mai potrivita pentru schimbarea starii de spirit sunt carbohidratii complecsi, ca de exemplu nautul, lintea si painea din cereale integrale.

Peştele şi nucile

Alimentele bogate in acizi grasi Omega-3 ajuta la controlul inflamatiei in intreg organismul, inclusiv al acneei. Asta inseamna halibut, nuci, seminte de in si mai ales somon, care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta daca vrei sa ai un ten curat si luminos. Ceea ce nu trebuie in nici un caz sa mananci daca ai probleme cu cosurile sunt carbohidratii procesati, precum painea alba si cereale dulci.

Proteinele

Daca ai unghii moi si exfoliate, concentreaza-te pe alimentele bogate in proteine, pentru ca ele ajuta la intarirea straturilor de keratina (proteina din care sunt alcatuite unghiile). Pentru o manichiura frumoasa, ai nevoie in fiecare zi de 45 si pana la 65 de grame de proteine, pe care le poti obtine din alimente sanatoase, ca de exemplu carnea de vita macra, carnea de pasare, pestele sau nucile. Nu uita nici de micul dejun: doar 2 oua contin 12,5 grame de proteine, aproximativ 20% din necesarul zilnic.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.