Alimentele interzise copiilor mici, în funcţie de vârstă

Alimentaţia copilului mic este poate cea mai mare preocupare a proaspetelor mămici, încă de când el se naşte. Copilul este hrănit conform indicaţiilor precise ale pediatrului sau orice gram de lapte consumat de sugar în cantitate mai mare sau mai mică decât este în schema de alimentaţie devine un capăt de ţară pentru multe mamici care îşi pierd orice urmă de relaxare în dorinţa ca micuţul lor să se hrănească corect, deci să crească.

RomaniaTV.net
17 aug. 2017, 20:14
Alimentele interzise copiilor mici, în funcţie de vârstă

Parintii se ghideaza cu sfintenie luni de zile dupa indicatia medicului, insa unii dintre ei, dupa ce isi vad copilul deja ridicat de la nivelul patutului, ca a crescut in greutate, ca mai merge prin casa, fie de-a busilea, fie tinut de manuta, si mai ales ca mananca diversificat, gata, il considera „om mare” si ii mai dau si alimente interzise pentru varsta sa, fara sa mai consulte medicul.

Mare greseala. Ani de zile parintii trebuie sa fie vigilenti cu privire la alimentele pe care copilul le consuma intrucat o clipa de neatentie sau de superficialitate poate avea urmari grave, de la indigestii, intolerante, alergii, pana la celebrele obstructii respiratorii cauzate de cate o aluna rebela care nu se stie cum ajunge pe calea nazala. Asadar, orice parinte trebuie sa aiba foarte clara in minte si notata in bucatarie lista alimentelor interzise copiilor in functie de varsta lor, ca sa evite probleme pentru sistemul lor digestiv insuficient dezvoltat, dar si probleme de siguranta.
De evitat, de la nastere pana la 4-6 luni

Toata hrana solida. Copilul trebuie hranit numai cu lapte de la san sau cu formula pana la 6 luni (unii pediatri incep diversificarea de la 4 luni, insa varsta de 6 luni este mai sigura).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.