Alimentul pe care trebuie să-l incluzi în dietă ca să slăbeşti

Alimentația de zi cu zi joacă un rol esențial în creșterea și în scăderea în greutate. Sunt foarte mulți oameni care țin dietă și practică sport, dar nu obțin întotdeauna rezultatele pe care le doresc. Mai mult, este posibil ca ei să facă anumite greșeli în procesul de slăbit, mai ales dacă nu au consultat un nutriționist. Poate nu știai, dar există câteva alimente care activează metabolismul. Unul dintre ele este cartoful dulce.

RomaniaTV.net
11 mai 2018, 09:58
Alimentul pe care trebuie să-l incluzi în dietă ca să slăbeşti

Iată de ce cartoful dulce are capacitate de a stimula pierderea în greutate:

Are un indice caloric scăzut

În comparație cu alte alimente, cartoful dulce conține o cantitate mai mică de calorii. 100 de grame are 86 de calorii, reușind astfel să menții un control asupra numărul de calorii consumate.

Are un conținut ridicat de fibre

Cartofii dulci sunt o sursă bogată de fibre dietetice. Fibrele ajută în mod eficient în procesul de pierdere în greutate. Prin consumul de alimente bogate în fibre previi supraaalimentarea, deoarece au un efect de saturație și cresc nivelul de energie. În plus, fibra previne absorbția grăsimilor și îmbunătățește tranzitul intestinal.

Citeşte şi Legumele portocalii întârzie îmbătrânirea

Are un indice glicemic scăzut

Indicele glicemic se referă la modul în care alimentele afectează nivelul glucozei din sânge. Indicele glicemic ridicat determină creșterea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la creșterea în greutate. Însă cartofii dulci fierți nu provoacă creșterea glucozei și nu determină ridicarea valorilor glicemiei.

Are proprietate antioxidantă

Cartofii dulci sunt sursă importantă de substanțe nutritive și antioxidanți, care ajută la menținerea sub control a stresului și a inflamației din corp. Stresul și inflamația, la un nivel scăzut, accelerează metabolismul și, implicit, pierderea în greutate.

Are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge

Cartofii dulci cresc nivelul de adiponectină, un hormonul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Prin menținerea sub control a glicemiei pot fi prevenite poftele pentru alimente dulci.

De ce este indicat să consumi cartofi dulci