Alin Anastasescu: „Nu ştiam de artificii, un pirotehnist mic şi cu cioc mi-a spus că ard cu FOC RECE”

Alin Anastasescu a susţinut în faţa procurorilor că incinta, cu excepţia barului, a fost închiriată pe baza unui contract. În cazul în care erau peste 400 de spectatori, nu se plătea nimic, iar dacă nu se aduceau 200 de clienţi, chiria era de 1000 de euro.

03 nov. 2015, 16:26
Alin Anastasescu: „Nu ştiam de artificii, un pirotehnist mic şi cu cioc mi-a spus că ard cu FOC RECE”

„Ştiam de dinainte de eveniment că intrarea la concertul din data de 30.10.2015 va fi liberă. Nu ştiam că vor fi folosite efecte pirotehnice. Am aflat despre folosirea de artificii ulterior de pe facebook. Nu s-au mai folosit altădată artificii în incinta clubului. Cu o săptămână înainte, Gancea Cătălin a refuzat un al client care voia să folosească artificii. Ştiu că în anul 2014, a fost folosit foc la un eveniment şi au fost deteriorate bunuri din interior, a fost afumat un proiector, iar de atunci s-a stabilit regula să nu se mai folosească.

AUDIERI: Unul dintre patroni a plecat de la Clubul Colectiv cu câteva SECUNDE înainte de tragedie

Întrebare: Care a fost modul în care v-aţi asigurat că părţile contractante respectă contractul şi împrejurările de desfăşurare a concertului?

Răspuns: Înţelegerea a fost făcută cu Mincu Costin, iar de artificii am aflat după semnarea contractului. Am aflat acest lucru de la un angajat, Stanciu Viorel, iar eu i-am spus să nu folosească artificii în interior. Erau mai multe persoane de faţă, menţionate în declaraţia iniţială. La o oră după ce am aflat, am intrat în club am strigat cine este desemnat cu artificiile, iar la mine a venit un specialist pirotehnist, care mi-a spus că artificiile ard cu foc rece şi nu sunt periculoase. Mi-a spus că este autorizat. I-am spus să nu le folosească dacă ard cu flacără deschisă după care am plecat în biroul alăturat. Nu începuse spectacolul când am discutat cu pirotehnistul. Despre acest pirotehnist, ştiu că era mai mic de înălţime decât mine şi avea cioc. Eu am presupus că i s-a transmis deja. Am văzut o parte din artificii, care erau amplasate pe stâlpii din fier ai scenei. Am văzut că erau amplasate pe stâlpul de lângă uşă. Nu am văzut sistemul de aprindere. Am văzut un con, de dimensiuni destul de mici care era aşezat pe schelă.

Patronii de la Colectiv sunt în stare de şoc, au plâns la audieri. Cei trei au fost aduşi în instanţă

Eu nu mă ocup în firmă de obţinerea de avize şi autorizări, dar presupun că firma deţine toate avizele. Nu ştiu aceste lucruri, deşi sunt administrator. Din discuţiile pe care le-am avut cu Cătălin, ştiu că aveam autorizaţiile şi avizele în regulă, dar în concret nu ştiu nimic deoarece rolul meu în firmă este de coordonare a actului artistic, de publicitate şi expertiză muzicală.

Despre avizul de la pompieri ştiu că exista, precum şi cărţi de la PSI, acest lucru spunându-mi-l ceilalţi 2 asociaţi. Pompierii au venit în control în septembrie 2014, care au întocmit un plan PSI. Nu ştiu dacă era cineva de la pompieri sau o firmă autorizată. Eu cred că s-a întâmplat această tragedie deoarece s-au folosit artificii în incintă”, a declarat Alin Anastasescu în faţa anchetatorilor. 

Sursa: stiripesurse.ro