Alin Cocoş, în lacrimi la proces. De ce a plâns în faţa judecătorilor fiul lui Dorin Cocoş

Fiul lui Dorin Cocoş a fost protagonistul unor scene de necrezut în instanţă. Alin Cocoş i-a implorat pe judecători, cu lacrimi în ochi, să-l lase să vorbească cu mama lui.

29 iun. 2015, 13:40
Alin Cocoş, în lacrimi la proces. De ce a plâns în faţa judecătorilor fiul lui Dorin Cocoş

Alin Cocoş s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a declarat că este nemulţumit de decizia ÎCCJ de a fi cercetat sub control judiciar, de aceea a ales să ceară arest la domiciliu.

Alin Cocoş s-a plâns că din cauza controlului judiciar nu a putut să-i spună mamei lui „la muţi ani”, potrivit România TV.

Alin Cocoş a motivat cererea de arest la domiciliu prin faptul că şi-a recunoscut vina din dosarul “Bica 2″, astfel că se aşteaptă că în curând să primească o condamnare.

Zilele pe care Alin Cocoş le va petrece în arest la domiciliu ar urma să fie scăzute din pedeapsa finală.

Dosarul ANRP, cunoscut și ca dosarul „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie. Videanu se află în prezent sub control judiciar.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.