Alin Petrache candidează la preşedinţia Federaţiei Române de Rugby

Alin Petrache, fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în prezent director general interimar al clubului CSM București, va candida pentru un nou mandat în fruntea Federației Române de Rugby (FRR).

19 ian. 2017, 16:52
Alin Petrache candidează la preşedinţia Federaţiei Române de Rugby

Comisia de validare a candidaturilor pentru ocuparea funcțiilor Biroului Federal al FRR s-a întrunit joi și a verificat dosarele candidaților, fiind validată candidatura lui Alin Petrache pentru funcția de președinte, singura de altfel pentru acest post, potrivit site-ului FRR, consultat de Agerpres.

Pentru funcțiile de vicepreședinte au fost validate dosarele lui Haralambie Dumitraș (actualul președinte al FRR), Călin Matei, Bogdan Marinescu și Mircea Copaci.

Pentru funcția de membru în Biroul Federal vor candida Corneliu Negruț, Eserghep Gihan Erdal, Mihail Daniel Mitrea, Nicolae Manolache, Octavian Mădălin Bunoiu, Corneliu Ghenea și Paul Dorian Secuianu.

La ”membri din partea cluburilor de seniori și rugby feminin” au fost validate dosarele lui Ștefan Demci și Bogdan Adrian Șaramet, la ”membri din partea cluburilor de juniori și copii” vor candida Nicolae Manolache și Marius Macra, iar ca reprezentant al AJR-urilor și AMRB — Ciprian Popa.

Candidații validați vor fi supuși votului Adunării Generale de Alegeri pe 8 februarie.

Alin Petrache a mai fost președintele FRR în perioada 2009-2014, apoi între 2014-2016 a fost președinte al COSR, funcție din care a demisionat la sfârșitul lunii august a anului trecut.

În prezent, Alin Petrache este director general interimar al clubului CSM București.

Mandatul actualului președinte al FRR, Haralambie Dumitraș, care i-a succedat în funcție lui Petrache, se încheie la sfârșitul acestei luni.

Pentru naționala de rugby a României, anul acesta este extrem de important în perspectiva calificării la Cupa Mondială din 2019.

Prima reprezentativă se poate califica la Cupa Mondială din Japonia 2019 în urma rezultatelor pe care le va obține în sezonul 2016-2018, cumulat, astfel: dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018; dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia; dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa și Tonga); dacă se impune în turneul de recalificare la care vor mai participa o echipă din America, una din Africa și una din Asia sau Oceania.

Primul meci al României din CEN va fi pe 11 februarie, în deplasare, contra Germaniei.