Alin Simota, condamnat la închisoare cu executare, contestă din Dubai pedeapsa

Alin Simota, supranumit în trecut ”baronul Văii Jiului”, om de afaceri cercetat și trimis în judecată și în alte dosare penale, vrea să obțină anularea pedepsei de 6 luni de închisoare la care a fost condamnat definitiv de instanțele din Alba.

RomaniaTV.net
24 iul. 2017, 07:53
Alin Simota, condamnat la închisoare cu executare, contestă din Dubai pedeapsa

Sentința a devenit executorie în noiembrie 2016, dar nu a putut fi executată pentru că inculpatul condamnat a fugit din țară. A fost identificat în Dubai dar, deși autoritățile române au demarat procedurile de extrădare, nu s-a întâmplat nimic concret până în prezent. Condamnatul a ințiat, prin intermediul unui avocat, un proces cu obiect ”contestație la executare”, la Judecătoria Alba Iulia, instanță care i-a respins solicitarea. ”Respinge contestaţia la executare formulată de condamnatul Simota Alin împotriva sentinței penale nr. 207/2016 pronunțată de Judecătoria Alba Iulia la data de 12.04.2016, în dosar nr. 3246/176/2015 definitivă prin decizia nr. 968/A/2016 pronunțată de Curtea de Apel Alba la data de 02.11.2016. Obligă contestatorul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se susține în dispozitivul deciziei din 14 iulie 2017. Alin Simota are posibilitatea să conteste soluția la Curtea de Apel.

În acest dosar, Simota a fost condamnat cu executare pentru că era recidivist. Doi foști polițiști din IPJ Alba au primit pedepse cu suspendare pentru abuz în serviciu. Potrivit rechizitoriului, doi agenți de poliție şi-au încălcat atribuţiile de serviciu privind paza şi escorta inculpatului Simota Alin, aflat în stare de arest preventiv, acceptând propunerea acestuia de a se abate de la traseul stabilit, mergând în localitatea Petrila, judeţul Hunedoara, facilitându-i o întâlnire cu membrii familiei şi cu alte persoane.

Paguba produsă IPJ Alba a fost consumul suplimentar de carburant folosit pentru deplasarea de pe traseul stabilit în localitatea Petrila, care a fost recuperat pe parcursul cercetării penale. Omul de afaceri era adus la momentul respectiv din Craiova spre Alba Iulia.