Alin Simota, din nou în arest la domiciliu. Judecătorii au respins arestarea sa preventivă

Fostul finanţator al clubului Jiul Petroşani Alin Simota, fost vicepreşedinte al PNL Hunedoara, acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, va sta în arest la domiciliu după ce Tribunalul Alba a respins miercuri propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a acestuia.

06 aug. 2014, 16:41
Alin Simota, din nou în arest la domiciliu. Judecătorii au respins arestarea sa preventivă

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, iar competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia, a menţionat purtătorul de cuvânt al instanţei, judecător Diana Sima.

Tribunalul Alba a judecat miercuri propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpaţilor Alin Simota, Gheorghe Dragomir şi Ioan Tocilă, acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi instigare la evaziune fiscală. Instanţa a respins propunerea privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor trei inculpaţi şi a dispus faţă de Alin Simota măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, cu respectarea obligaţiilor prevăzute de lege. Instanţa a atras atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se poate înlocui cu cea a arestării preventive.

Citeşte şi Alin Simota, reţinut de DIICOT într-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproape un milion de euro

În ceea ce îi priveşte pe Dragomir şi Tocilă, Tribunalul Alba a dispus faţă de aceştia măsura controlului judiciar.

Alin Simota a fost reţinut marţi seară de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, într-un dosar în care acesta este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Dintre cele 12 persoane aduse pentru audieri procurorii DIICOT au mai reţinut, alături de Simota, încă două persoane, pentru alte şase fiind dispus control judiciar.

Procurorii DIICOT au efectuat marţi opt percheziţii domiciliare şi la sediul unor firme din judeţul Hunedoara, la Petrila şi Petroşani, inclusiv la locuinţa lui Alin Simota, unde acesta se afla în arest la domiciliu, şi la socrii săi.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ un milion de euro.

Activitatea grupului infracţional s-ar fi derulat, potrivit procurorilor, între 2007 şi 2012.

Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că firmele lui Simota ar fi primit contracte de la instituţii publice, inclusiv de la un spital din Deva, iar o parte din banii câştigaţi au fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. Simota a candidat în urmă cu şase ani la Primăria Petroşani şi pentru Senat.

Alin Simota se afla în prezent în arest la domiciliu, el fiind trimis în judecată, în toamna anului trecut, într-un alt dosar, sub acuzaţia că este liderul unei grupări infracţionale ai cărei membri au executat mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor oameni de afaceri din Hunedoara. Alin Simota s-a aflat în arest preventiv în acest dosar din iunie 2013 până în mai 2014.

Citeşte şi Şocant: Bodyguarzii lui Alin Simota l-au bătut pe un oficial de la Gaz Metan, după care au urinat pe el