Alina Bica, eliberată din penitenciar: Sunt o femeie de succes în continuare. Nu am ce să-mi reproşez

Alina Bica, fostul procuror şef DIICOT, a fost eliberată, marţi, din Penitenciarul Târgşor şi va fi plasată în arest la domiciliu. Fosta şefă DIICOT a fost aşteptată la ieşirea din închisoare de soţul ei, dar şi de avocata Laura Voicu. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2015, 15:34
Alina Bica, eliberată din penitenciar: Sunt o femeie de succes în continuare. Nu am ce să-mi reproşez

Alina Bica a ieşit din Penitenciarul Târgşor marţi după-amiază, în jurul orei 18.30, după şase luni în care s-a aflat în arest preventiv pentru mai multe acuzaţii de corupţie.

Alina Bica a fost aşteptată la ieşirea din închisoare de soţul ei, dar şi de avocata Laura Voicu. Fostul procuror-şef DIICOT va fi plasat în arest la domiciliu, ca urmare a unei decizii a ICCJ, în dosarul ANRP 2. Hotărârea de marţi vine după ce o altă instanţă acceptase ca Alina Bica să fie judecată în stare de arest la domiciliu în dosarul ANRP 1.

Nu a fost bine, dar am un singur mesaj. Aş dori doar să mulţumesc acelor puţini oameni care au avut şi nobleţea sufletească, şi profesionalismul necesar să îmi acorde prezumţia de nevinovăţie şi să nu vorbească tot soiul de lucruri necunoscute şi neadevărate la televizor. Pentru asta vreau să le mulţumesc. Mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine. De vreme ce poţi să ieşi din puşcărie fără denunţuri şi să pleci capul când nu ai făcut lucruri, eu chiar am încredere în sistemul de justiţie. Eu am rămas plăcut surprinsă de ce am găsit aici, din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt înăuntru, profesionalismul oamenilor de aici. Acum nu doresc nimănui să vină să vadă că ceea ce spun e adevărat. Nu am ce să-mi reproşez. Sunt o femeie de succes în continuare„, a declarat Alina Bica, la ieşirea din penitenciar.

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, se afla în arest la Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele ANRP 1 şi ANRP2. Între timp, în primul dosar, magistraţii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu, însă fosta şefă a DIICOT a rămas cu cel de-al doilea mandat. Marţi, însă, judecătorii de la ICCJ au decis ca Alina Bica să fie plasată în arest la domiciliu.

În primul caz, Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu pentru că i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În dosarul „Bica 2”, disjuns din primul caz, fosta şefă a DIICOT este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Adriean Videanu.