Alina Bica ar urma să beneficieze de MĂSURI SPECIALE de securitate la Târgşor: Mulţi o aşteaptă acolo

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat că mutarea Alinei Bica la Penitenciarul Târgşor din Arestul Poliţiei Capitalei ar reprezenta un abuz, întrucât procurorul de caz şi-a dat deja acordul ca fosta şefă DIICOT să rămână în Arestul Central.

RomaniaTV.net
04 mart. 2015, 09:18
Alina Bica ar urma să beneficieze de MĂSURI SPECIALE de securitate la Târgşor: Mulţi o aşteaptă acolo

„Până aseară, cand am vorbit cu Alina Bica la telefon, nu se punea problema unui transfer. Noi avem o cerere admisă de procurorul DNA care a instrumentat dosarele, care a admis şederea la Arestul Central. Dacă comandatul Dincă trece peste ce a dispus procurorul de caz, mai ales că la DNA avem dosare disjunse, e o problemă foarte mare”, a declarat avocata fostei şefe DIICOT.

Laura Voicu a precizat că auzise de ceva vreme că Alina Bica are o celulă pregătită la Târgşor, apreciind că este vorba despre o premeditare. „Am aflat chiar oameni din interiorul Arestului Central. Ştim cu toţii că domnul Dinca vrea sa scape de doamna Bica de acolo. Cat timp avem o cerere admisa de procuror, nu are cum sa treaca peste ea decat ilegal si abuziv”, a explicat avocatul.

Dacă Alina Bica ar fi transferată la Târgşor, ar putea fi în mare pericol, subliniază Laura Voicu: „DIICOT a instrumentat mare parte din dosare, iar femeile sunt foarte rele acolo. Nu vreau sa ma gandesc la ce s-ar putea întâmpla. Ştiu de la cele care au fost pe o perioada mare de timp încarcerate acolo ca sunt niste conditii ingrozitoare, e foarte frig si toti o asteapta pe doamna Bica”.

Dacă va fi mutată la penitenciarul Târgşor după trimiterea în judecată, Laura Voicu ar urma să beneficieze de pază specială: „În mod normal, esti insotit la intalnirile cu avocatii, la intalnirile cu familia. Nu ai voie sa iesi la aer decat cu agentii de paza, deci in acelasi interval orar ca celelalte detinute. Dar fiind un deficit de personal nu stiu cat de bine i se va asigura paza doamnei Bica”.

În decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată de DNA, alături de mai multe persoane care erau în componenţa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Fosta şefă DIICOT este acuzată că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.