Alina Bica dezvăluie cum arată un mandat de interceptare pe siguranţă naţională FOTO

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a dezvăluit în exclusivitate la România TV cum a fost urmărită pe mandat de supraveghere tehnică pe siguranţă naţională.

13 mart. 2017, 20:19

„În momentul în care a început al treilea dosar am aflat cu surpindere că acelaşi domn judecător Şelaru a emis în august un mandat de interceptare a convorbirilor telefonice în ambiental, mandat care în extenso îl viza şi pe jurnalistul Victor Ciutacu şi pe Elena Udrea şi pe Şerban Pop”, a declarat Alina Bica la România TV

În dosarul despre care vorbeşte Alina Bica, fosta şefă DIICOT este acuzată de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Horia Simu, prin intermediul fostului şef ANAF Şerban Pop, pentru a determina clasarea unui dosar în care acesta era urmărit penal.

„Povestea cu întâlnirea cu doamna Bica e foarte interesantă, când era doamna Bica sub mandat. Eu urma să ies la masă cu doamna Udrea, lucru care s-a şi întâmplat. Eu habar nu aveam de existenţa doamnei Bica pe litoral la momentul respectiv. Când ne-am văzut noi seara la masă, împreună cu domnul Nicuşor Constantinescu, ne-am întâlnit la vedere, la o terasă înspăimântător de frecventată, la Fratelli. Credeţi că ne puteam întâlni conspirativ la Fratelli? Eu cred că nu. Am ajuns noi şi Nicuşor Constantinescu cu soţia şi cu nişte rude şi la un moment dat a apărut doamna Udrea, cu mama domniei sale şi doamna Bica. Ne-a întrebat doamna Udrea dacă aveam ceva împotrivă să stea şi doamna Bica. Nu aveam absolut nimic împotrivă, mă cunoaşteam cu ea, făcusem interviu. A fost o masă din care nu a rezultat nimic, pentru că nu apare nimic în dosar din interceptările respective. Asta se întâmpla sâmbătă seara. Marţi, doamna Bica a fost arestată. Deci sâmbătă se întâmpla masa în care eram interceptaţi cu mandat de la domnul Şelaru şi peste trei zile au umflat-o de pe stradă. Mandat, conform informaţiilor mele, de siguranţă naţională, nu de-alea de corupţie. Nu ştiu în ce fel am pus în pericol siguranţa naţională la Fratelli pe terasă”, a spus jurnalistul Victor Ciutacu la emisiunea sa.