Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, din nou în faţa judecătorilor

Alina Bica, Dorin Cocoş, Gheorghe Stelian şi Sergiu Diacomatu sunt asteptaţi, vineri, în faţa judecătorilor în dosarul retrocedarilor ilegale.

RomaniaTV.net
31 mart. 2017, 06:37
Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, din nou în faţa judecătorilor

Fosta șefă a DIICOT este acuzată că a luat şpagă pentru a aproba abuziv o despăgubire supraevaluată, de 89 de milioane euro, pentru un teren de 13 hectare din Bucureşti, în zona Plumbuita.

Vineri se judecă un nou termen în dosarul în care Bica este acuzată de fapte de corupție alături de Sergiu Diacomatu, Dorin și Alin Cocoș, Gheorghe Stelian, Crinuța Dumitrean și alții.

Alina Bica este judecată în al doilea dosar pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată, joi, în arest preventiv, pe Alina Mihaela Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ulterior procuror şef al DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.