Alina Bica, înfundată de fostul său consilier. Ce spune denunţul pe baza căruia a fost reţinută din nou

Alina Bica a fost reţinută din nou, marţi, de procurorii DNA, într-un dosar în care este învinuită de luare de mită.

01 sept. 2015, 10:08
Alina Bica, înfundată de fostul său consilier. Ce spune denunţul pe baza căruia a fost reţinută din nou

Alina Bica a fost audiată, marţi, de procurorii DNA într-un dosar în care a fost chemată ca suspect pentru luare de mită şi în care a fost reţinut, tot marţi, Şerban Pop, fost şef ANAF în perioada 2012-2013. După audieri, Alina Bica a fost scoasă încătuşată din sediul DNA şi ar urma să fie dusă în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, iar cel care a înfundat-o a fost, potrivit avocatei Laura Voicu, fostul său consilier din perioada în care s-a aflat la şefia DIICOT, Florentin Mihăilescu.

Alina Bica, REŢINUTĂ de DNA. Fosta şefă a DIICOT, acuzată de luare de MITĂ

„Alina Bica a fost reţinută pentru 24 de ore pentru luare de mită în baza unui denunţ formulat de fostul consilier Mihăilescu (n.r. fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăilescu), care şi-a reamintit după foarte mulţi ani că ar fi primit ceva. Este vorba de  fabuloasa şi exorbitanta sumă de 17.000 de euro din care doamna Bica ar fi primit o parte. Am întrebat procurorul de caz dacă doamna Bica este atât de periculoasă şi dacă infracţiuea pentru care este cercetată în calitate de inculpat şi cuantumul mitei ar justifica legal această reţinere, pentru că arestarea preventivă este o măsură excepţională şi că acest amărât de cod (de procedură penală, n.r.) prevede până la arestarea preventivă o serie de alte măsuri care pot fi aplicate, atâta timp cât omul cercetat beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Învinuirea este de luare de mită. Nu ştiu dacă doamna Bica era prietenă cu Şerban Pop”, a declarat Laura Voicu, adăugând că la ora 14.00 sunt programate noi audieri în acest dosar.

„Sunt minciuni pe care domnul Mihăilescu consideră că e bine să le spună sau să îşi aducă aminte în funcţie de ce visează. Să nu uităm că domnul Mihăilescu este inculpat într-un alt dosar, iar aceasta înseamnă aplicarea prevederilor articolului 19”, a menţionat Laura Voicu, adăugând că Alina Bica nu va mai da nicio declaraţie în faţa procurorilor, ci va vorbi în apărarea sa doar în faţa instanţelor de judecată.