Alina Bica rămâne în arest preventiv. ICCJ a respins contestaţia făcută de fosta şefă DIICOT

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins, vineri, contestaţia depusă de Alina Bica, fostă şefă DIICOT, şi Şerban Pop, fostul şef ANAF, de schimbare a arestului preventiv cu o măsură mai blândă, în dosarul în care au fost trimişi în judecată de DNA alături de omul de afaceri Horia Simu.

09 oct. 2015, 08:24
Alina Bica rămâne în arest preventiv. ICCJ a respins contestaţia făcută de fosta şefă DIICOT

Judecătorii de la ICCJ au respins ca „neîntemeiate” contestaţiile formulate de Alina Bica şi Şerban Pop la măsura menţinerii arestului preventiv în dosarul de luare de mită.

Instanţa obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 135 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 35 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă„, potrivit ICCJ.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, pe 25 septembrie, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA, în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Alina Bica este acuzată de luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, iar Şerban Pop – de complicitate la dare de mită. În dosar, a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mită, arestat preventiv în altă cauză.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Pop Șerban și Bica Alina Mihaela. De asemenea, a fost instituită poprirea asupra conturilor deținute de acești doi inculpați.

CITEŞTE ŞI: Alina Bica cere OFICIAL audierea Elenei Udrea ca martor îm dosarul ANRP