Alina Gorghiu cere DEMISIA lui Zgonea: A tăinuit Parlamentului nominalizarea Corinei Creţu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, afirmă că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, trebuie să-şi prezinte de urgenţă demisia din funcţie, motivând că acesta a tăinuit informaţii pe care parlamentarii trebuiau să le afle, conform legii.

RomaniaTV.net
01 sept. 2014, 14:43
Alina Gorghiu cere DEMISIA lui Zgonea: A tăinuit Parlamentului nominalizarea Corinei Creţu

„Modul în care este desconsiderată instituţia Parlamentului de către liderii PSD este total inacceptabil. După ce Victor Ponta a refuzat, zilele trecute, să facă publică cea de-a doua nominalizare transmisă la Bruxelles pentru portofoliul de comisar european, aflăm astăzi că preşedintele Camerei Deputaţilor a primit o adresă oficială pe acest subiect încă din data de 30 iulie. Pentru faptul că a ţinută ascunsă această informaţie pe care parlamentarii şi implicit toţi românii aveau dreptul să o cunoască, Valeriu Zgonea trebuie să îşi prezinte imediat demisia”, declară Gorghiu, într-un comunicat.

Ea susţine că „liderii PSD-ului din 2014 ţin să demonstreze cu fiecare prilej că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei ai PSD-ului din 2004 în materie de încălcare a practicilor democratice şi de eludare a instituţiilor reprezentative ale cetăţenilor”.

Vicepreşedintele PNL precizează că Valeriu Zgonea ar trebui să convoace de îndată legislativul pentru audierea candidaţilor propuşi pentru postul de comisar european.

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea ar fi trebuit să convoace imediat conducerea Parlamentului, să transmită informarea primită de la Guvern şi să se genereze, astfel, audieri în comisiile de specialitate pentru candidaţii propuşi în numele României. În schimb, domnul Zgonea i-a făcut jocul preşedintelui său de partid şi a ascuns informaţii cu caracter public, cu intenţia de a ne pune pe toţi, parlamentari şi societate civilă, în faţa faptului împlinit. De altfel, nu mai este o surpriză pentru nimeni că Victor Ponta îşi promovează în diverse funcţii membri ai familiei şi prieteni apropiaţi”, spune Gorghiu.

Ea conchide că „prezidenţiabilul PSD trebuie să le spună românilor cum va respecta Constituţia dacă va fi ales preşedinte, în condiţiile în care ca prim-ministru ascunde decizii importante luate în numele României şi eludează legile”.