Alina Gorghiu, implicată în mafia băieţilor deştepţi din ENERGIE. Care e LEGĂTURA cu PDL şi inculpatul Pinalti

Alina Gorghiu, co-preşedinta PNL, a fost implicată într-o afacere controversată cu energie în asociaţie cu fiul baronului PDL Gheorghe Ştefan (zis Pinalti), inculpat şi arestat în dosarul Microsoft.

RomaniaTV.net
26 mart. 2015, 10:31
Alina Gorghiu, implicată în mafia băieţilor deştepţi din ENERGIE. Care e LEGĂTURA cu PDL şi inculpatul Pinalti

Firma Mec Media SRL, în care Alina Gorghiu şi Gabriel Ştefan, fiul primarului Gheorghe Ştefan, deţineau câte 20% din acţiuni, a devenit „Green Energy”, companie care a început să cumpere energie ieftină de la Complexul Turceni – Rovinari. De altfel, presa a relatat în repetate rânduri că „Green Energy” era controlată din umbră de baronul PDL de Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În iulie 2005, acţionarii firmei care a început să cumpere energie ieftină în detrimentul Complexului Turceni – Rovinari şi Hidroelectrica avea următoarea structură de acţionariat: Alina Ştefania Gorghiu, Eduard Marius Ciucu, Gabriel Stefan (fiul lui Pinalti), Andrei George Ursărescu (fiul deputatului Ursărescu Dorinel) şi Aurel Roman, toţi având câte 20% din acţiuni.

O ancheta a Jurnalului Naţional din 2012 reţine faptul că Gorghiu a ieşit din structura firmei în septembrie 2005, în favoara lui Alexandru Petrişor Drăgoiu, apropiat al lui Silviu Prigoană, un alt politician şi om de afaceri apropiat PDL.

Reamintim faptul că Alina Gorghiu a reprezentat Electrica într-un contract cu Turceni-Rovinari, prin care complexul energetic încerca să recupereze o creanţă în valoare de 48 de milioane de lei de la Electrica. Turceni – Rovinari era reprezentat la momentul respectiv de firma sentorului Dan Şova.

La adresa Alinei Gorghiu au apărut în ultimele zile mai multe acuzaţii conform cărora ar fi avut contracte cu statul, în contextul în care compania Electrica – deţinută de AVAS, instituţie condusă la acea dată de liderul PNL Teodor Atanasiu – a contractat servicii de reprezentare juridică societăţii de avocatură a Alinei Gorghiu, co-preşedinta PNL.

Miercuri, într-o notă internă transmisă liderilor PNL, conducerea partidului a dat indicații clare să nu fie comentată implicarea Alinei Gorghiu în cazul Electrica. Liberalii încearcă astfel să ascundă subiectul sub preș, de teama unui scandal public. „Recomandare: NU comentați subiectul legat de firma de avocatură la care a făcut referire Dan Șova în plenul Senatului cu privire la implicarea co-președintelui PNL Alina Gorghiu într-o relație contractuală cu Electrica. Alina Gorghiu va clarifica subiectul”, scrie în nota internă transmisă de conducerea PNL.