Alina Gorghiu: Oaia a devenit simbol naţional pentru PSD

Senatorul de Timiş Alina Gorghiu a declarat că imaginea României nu poate fi tratată ca o ”băşcălie”, făcând referire la ideea ca simbolul ţării să fie o oaie, ea sugerând că cei care promovează România să se gândească la proiectul "Timişoara Capitală culturală europeană" sau la festivalurile de la Cluj-Napoca sau Iaşi.

RomaniaTV.net
31 mai 2017, 15:17
Alina Gorghiu: Oaia a devenit simbol naţional pentru PSD

Gorghiu a declarat, miercuri, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că oaia a devenit simbolul naţional al PSD şi că atunci când a auzit vorbind despre acest subiect a crezut că e o glumă.

Oaia a devenit simbol naţional pentru PSD. Eu am crezut că e o glumă, apoi am văzut declaraţiile unor miniştri şi bomboana de pe colivă a fost declaraţia domnului ministru al Agriculturii. Internetul a fost inundat de glume copioase pe acest subiect”, a declarat Gorghiu.

Senatorul de Timiş a făcut un apel la Guvern căruia i-a cerut să nu trateze ”în cheie de băşcălie imaginea României”.

Eu fac un apel la Guvern. Nu putem trata în cheie de băşcălie imaginea României. Dacă se doreşte să existe programe de promovare a imaginii României, ar fi bine, şi le sugerez de la Timişoara, să se gândească la proiectul Timişoara Capitală europeană a culturii în 2021. Să promoveze imaginea ţării pornind de la Timişoara, care deja se pregăteşte pentru acest titlu. Avem Sibiul care a avut acest rol şi a avut un festival de teatru extraordinar cu care poate să înceapă promovarea, am avut şi avem la Cluj un festival de film de talie internaţională, avem la Iaşi un festival de literatură, adică avem multe alte simboluri cu care putem să promovăm România de la nivel guvernamental, şi să lăsăm oaia mai la final”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Agriculturii a vorbit, marţi, pentru Antena 3, despre argumentele în favoarea schimbării frunzei din brandul de ţară cu o oaie, el susţinând că ”oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.

”Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a mai afirmat Daea.