Alina Gorghiu pe Facebook: Ironia e mai bună ca înjurătura în politică

Copreședintele PNL Alina Gorghiu își exprimă regretul că politica românească este coborâtă la nivel de jigniri și atacuri la persoană sau familie și susține că politicienii trebuie să fie un exemplu pentru societate, să fie corecți și decenți în activitatea lor publică.

30 iul. 2016, 18:20
Alina Gorghiu pe Facebook: Ironia e mai bună ca înjurătura în politică

„Unii politicieni se întrec, de câteva zile, în jigniri și atacuri la persoană sau familie. Îmi pare rău că politica în România este coborâtă uneori la acest nivel. Oamenii nu au nevoie de politicieni care să se înjure non stop între ei. Noi trebuie să fim un exemplu pentru societate, să fim corecți și decenți în activitatea noastră publică. Altfel, nu vom face decât să îndepărtăm și mai mult oamenii de politică și de vot. Cer eu scuze publicului pentru orice derapaj de limbaj, chiar dacă el este promovat de adversarii noștri politici. În PNL, vom prefera întotdeauna ironia în locul înjurăturii și verbul în fața adjectivului”, afirmă Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Anterior, ea s-a declarat mâhnită că „unii oameni folosesc politic nefericirea altora”, în contextul situației lui Bogdan Olteanu, și a subliniat că acesta este un om corect și că rămâne ca ancheta să stabilească dacă se face sau nu vinovat de acuzațiile care i se aduc.

„Nu știu cum se va solda speța Bogdan Olteanu, dar să arunci cu noroi în alții doar pentru faptul că îți dă ție bine preț de 24 de ore pe pagina de Facebook mi se pare o mârlănie, ca să nu o cataloghez mai dur. (…) Să știți că dacă plouă afară este vina Alinei Gorghiu, că ninge afară este tot vina Alinei Gorghiu, dacă Ponta are o problemă tot vina Alinei Gorghiu este și indiferent cine are pe lumea aceasta ceva în neregulă vina îmi aparține tot mie din perspectiva lui Ponta. Nu mă aștept să treacă 24 de ore să nu mă pomenească, ar fi revelația deceniului să nu aibă Ponta numele Gorghiu pe buze”, a spus liderul PNL vineri seara