Alina Gorghiu: Pe termen lung, vom constata că scindarea stângii e un proces care nu mai poate fi oprit

Pe termen lung, scindarea stângii este un proces care nu mai poate fi oprit, consideră senatorul PNL Alina Gorghiu, în contextul disputelor din PSD, ea afirmând că, atât timp cât acest partid va fi la guvernare, pentru România nu va fi bine.

RomaniaTV.net
15 ian. 2018, 09:08
Alina Gorghiu: Pe termen lung, vom constata că scindarea stângii e un proces care nu mai poate fi oprit

„În timp ce coaliţia se ceartă pe putere, cine guvernează România? Perspectivele economice sunt foarte rele: dobânzile şi inflaţia au luat-o în sus şi riscăm să pierdem 1,5 miliarde de euro din fonduri europene. Singura soluţie acceptabilă este ca acest partid să îşi recunoască incompetenţa şi să plece. Atât timp cât PSD va fi la guvernare, pentru România nu va fi bine. Dacă acceptăm că PSD este nociv, atunci să ne însuşim că avem nevoie de un proiect politic prin care acest partid să fie îndepărtat până când va înţelege că trebuie să se reformeze din temelii. Nu văd azi o rezolvare, indiferent de deciziile care se vor lua. Pe termen lung, vom constata că scindarea stângii este un proces care nu mai poate fi oprit, indiferent de numărul mânerelor de la scaunele conducerii”, a scris Gorghiu, luni, pe Facebook.

Senatorul a mai arătat că schimbarea prim-ministrului nu ar reprezenta o soluţie decentă.

„Un lucru e cert – România nu poate fi sacrificată pentru planurile personale ale unei persoane care vremelnic conduce o majoritate parlamentară. Schimbarea premierului pentru a doua oară într-un an ne-ar duce în penibil. Nu este nici aceasta o soluţie decentă. PSD are un palmares întunecat în ceea ce priveşte modul în care iese din astfel de crize interne. Nu cred că azi vom vedea o minune, ci mai degrabă o confirmare a unor metehne pe care deja le cunoaştem”, a adăugat ea.

În opinia ei, lupta politică din aceste zile stă „sub egida individualismului liderului”, care nu acceptă faptul că trebuie să facă un pas în spate.

„Criza pentru România a început din prima zi a guvernării PSD – ALDE, ea însăşi fiind o situaţie de criză în economie şi în justiţie pentru că instabilitatea politică se resimte din ce în ce mai mult în societate. Practic, acesta este riscul de a avea la guvernare un partid aşa cum este PSD acum: subordonat interesului personal al lui Liviu Dragnea şi condus după un sistem feudal. Până şi lupta acestor zile stă tot sub egida individualismului liderului, care nu acceptă faptul că trebuie să facă un pas în spate, pentru că presiunea problemelor sale juridice apasă mult prea greu şi că politica pumnului în gură a apus”, a menţionat senatorul PNL.

Citeşte şi: Şedinţă decisivă la PSD. Cum arată tabla de şah a partidului înainte de confruntarea taberelor Tudose – Dragnea