Alina Mungiu-Pippidi nu vrea consilier la Cotroceni. Cine se află pe lista de sfătuitori ai lui Klaus Iohannis

Alina Mungiu-Pippidi nu va face parte din echipa de consilieri a lui Klaus Iohannis. Pippidi a dezminţit astfel informaţiile din ultimele zile, spunând că ea nu se duce "consilier cu carte de muncă la Cotroceni". În schimb, pe lista posibilă de sfătuitori ai lui Iohannis au apărut noi nume. 

24 nov. 2014, 08:42
Alina Mungiu-Pippidi nu vrea consilier la Cotroceni. Cine se află pe lista de sfătuitori ai lui Klaus Iohannis

Președintele Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, a dezmințit categoric, la Digi24, că ar urma să facă parte din echipa de consilieri a președintelui ales, Klaus Iohannis.

Trebuie să spun neechivoc – pentru că am postat pe site și am avut surprize că lumea n-a reluat – că eu nu o să mă duc consilier cu carte de muncă la Cotroceni, deși de două zile mă vorbește toată lumea în acest sens„, a declarat Alina Mungiu-Pippidi.

„Dar oamenii de bună intenție – care acum or să treacă în extrema cealaltă: or să mă acuze că sunt iresponsabilă, că nu mănânc salam cu soia, că mă duc înapoi la Berlin și las țara să se descurce singură – să nu-și facă griji: așa cum Klaus Iohannis a reușit la Sibiu să creeze un mecanism obiectiv în care să atragă cei mai buni oameni, la fel și aici”, a adăugat Alina Mungiu-Pippidi.

Moise Guran, despre cartea lui Iohannis: „Este una de propagandă”

Pe lista de posibili ai lui Klaus Iohannis au apărut noi nume. Potrivit unor surse PNL, citate de evz.ro,  Dan Mihalache, membru PNL, ar fi vizat pentru postul de consilier prezidenţial pentru zona de analiză și strategie politică.

Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar doctor la Catedra de Economie şi Politici Economice din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, ar urma să se ocupe de zona economică.

Pe listă se află şi Andrei Muraru, istoric și fost președinte al IICCMER, doctor al Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Istorie.

O alta varianta luată in calcul pentru a deveni consilier prezidențial este cea a lui Emil Hurezeanu. Până în acest moment, Emil Hurezeanu nu a confirmat sau infirmat o asemenea opțiune.

Andreea Esca, plăcut surprinsă de Klaus Iohannis: „Domnule Preşedinte, vă mulţumesc”

Pentru pozitiile de consilieri prezidențiali mai sunt vehiculate numele prof. univ. Gabriel Popescu, fost consilier al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, profesor la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, la Facultatea de Economie Alimentara si a Mediului, cu gradul stiintific de doctor in economie, specializarea economie agrara.

Și avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitații Bucuresti este vehiculat ca posibil consilier.