Alocaţiile copiilor români se taie semnificativ. Legea care schimbă algoritmul de calcul a fost votată în Parlament

Austria taie alocaţiile copiilor de imigranţi. Legislativul a votat o lege care ajustează alocaţia celor mici la media naţională a ţării de domiciliu şi nu la media ţării de rezidenţă a părinţilor.  

RomaniaTV.net
25 oct. 2018, 06:45
Alocaţiile copiilor români se taie semnificativ. Legea care schimbă algoritmul de calcul a fost votată în Parlament

Austria diminuează alocaţiile copiilor imigranţilor. Aceasta înseamnă că un copil care are părinţii plecaţi la muncă în Austria, iar el a rămas în România, de exemplu, va primi alocaţia la cotele practicate în România şi nu la cele din Austria, ca până acum.

Austria le reduce ajutoarele sociale străinilor care nu ştiu limba germană. În această ţară trăiesc şi ROMÂNI

Vorbim aşadar de o scădere consistentă pentru ţările din Europa de Est. Măsura legislativă ar putea să declanşeze o procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Însă coaliţia conservatoare şi de extremă dreapta aflată la guvernare justifică necesitatea legii prin faptul că astfel se vor economisi 100 de milioane de euro anual la bugetul de stat.

Problema alocaţiilor muncitorilor români a fost ridicată recent şi în Germania. În luna august, primarii unor oraşe din Germania avertizau că pacea socială riscă să fie periclitată din cauza sutelor de milioane de euro pe care autorităţile le plătesc pentru alocaţiile a aproape 270.000 de copii ai imigranţilor, inclusiv mulţi români. Guvernul federal de la Berlin informa că numărul copiilor imigranţilor care primesc alocaţii din Germania a crescut cu 10,4% în ultimul an.