Aloe vera. TOP 12 beneficii nebănuite ale plantei nemuririi!

Aloe vera era in opinia egiptenilor „Planta nemuririi". Credinta lor in beneficiile aloe vera era atat de mare incat a fost gravata inclusiv in piramidele faraonilor.

RomaniaTV.net
25 sept. 2018, 20:35
Aloe vera. TOP 12 beneficii nebănuite ale plantei nemuririi!

Planta contine 95% apa, iar gelul care se obtine din frunzele de aloe vera contine enzime benefice care au fost folosite in tratatea arsurilor, obezitatii, astm, acnee si diabet.

Iata TOP 12 beneficii nebanuite pentru aloe vera – planta nemuririi!

1. Aloe vera contine antioxidanti si are proprietati antibacteriene

Aloe contine antioxidanti puternici din familia polifenolilor. Acesti antioxidanti ca si alti compusi din planta au abilitatea de a impiedica dezvoltarea unor anumite bacterii care cauzeaza infectii in corpurile oamenilor.

2. Vindeca rapid arsurile

Daca te arde soarele prima solutie care iti vine in minte este pe baza de aloe. Potrivit unor studii vindecarea cauzata de arsurile solare au fost cu 8 zile mai scurta atunci cand au fost utilizata aloe vera.

3. Reduce placa dentala

Potrivit unui studiu publicat in Ethiopian Journal of Health Science sucul din 100% aloe vera a fost mult mai eficient in reducerea placii dentare decat apa de gura pe baza de clorhexidina (este un antiseptic care lupta impotriva placii dentare). Dintii si gingiile se vor mentine sanatoase datorita proprietatilor antibacteriene si antimicrobiene ale aloe vera. Exista preparate din aloe vera pura care ajuta la eliminarea unor probleme grave precum gingiile sangerande.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO