Alpinist român, mort în Masivul Mont Blanc, după o cădere de 600 de metri

Un alpinist român în vârstă de 38 de ani a murit, vineri, după o cădere de peste 600 de metri produsă în timp ce cobora de pe Mont Blanc, pe care tocmai îl escaladase în condiții de iarnă, au anunțat salvatorii, citați

RomaniaTV.net
15 sept. 2017, 17:29
Alpinist român, mort în Masivul Mont Blanc, după o cădere de 600 de metri

Alpinistul „cobora de pe Mont Blanc, pe care îl escaladase împreună cu o altă persoană”, a declarat pentru AFP locotenentul Pelisson, din cadrul Plutonului de jandarmerie de munte de la Chamonix. El a precizat că alpinistul a căzut de la peste 600 de metri de pe Dome du Gouter, unul dintre punctele traseului clasic de ascensiune, și că trupul a ajuns într-o crevasă.

Alarma a fost dată de un ghid care se afla în refugiul de pe vârful Gouter și care l-a văzut căzând. Trupul neînsuflețit al românului a fost scos din crevasă și adus în vale, în timp ce autoritățile consulare au fost anunțate.

Citeşte şi Un alpinist polonez a murit pe Mont Blanc. Acesta s-a prăbuşit cu un bloc de piatră

Există mai multe itinerarii pentru cucerirea Mont Blanc, dar pe calea clasică — care include Tete Rousse și vârful Gouter — și-au găsit sfârșitul în acest an 11 persoane, care au murit între 15 iunie și 15 septembrie, potrivit lt. Pelisson.