Alt caz REVOLTĂTOR în Vaslui! O elevă de 14 ani a fost VIOLATĂ de patru colegi, în timpul orei de desen

O elevă de 14 ani din Vaslui a plecat în timpul orei de desen să bea apã si a dispărut. A apãrut dupã o oră şi jumătate, împreună cu bunica ei, care a reclamat că asupra fetei s-a produs un viol, comis de patru minori, elevi ai scolii.

21 iun. 2016, 18:23
Alt caz REVOLTĂTOR în Vaslui! O elevă de 14 ani a fost VIOLATĂ de patru colegi, în timpul orei de desen

Cei patru minori au fost retinuti de politie pe 17 iunie, iar pe 18 iunie erau înapoi acasă. Doar doi dintre ei sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de viol: un adolescent de 17 ani, fost elev al scolii, precum si unul de 16 ani, care a repetat clasa a VII-a de trei ori, scrie vremeanoua.ro.

Fata a fost dusã la medicul legist pentru confirmarea violului, iar în urma consultului a reiesit cã fata are un himen elastic, care nu se rupe, si astfel … violul nu a putut fi confirmat!

S-a constatat cã fata adusã la consult are un himen complezant, adicã elastic si care nu se rupe. Ca urmare, nu am putut confirma sau infirma violul. Politia, ajutatã de noi, prin alte controale, urmeazã sã stabileascã ce s-a întâmplat mai exact”, a precizat medicul legist Sergiu Sãvinescu. „Se confirmã fapta, fiind cercetati pentru comiterea infractiunii de viol doi minori, în cauzã fiind întocmit un dosar penal. Fiind vorba despre minori, nu putem sã vã dãm detalii din anchetã. Vom preciza la finalul anchetei concluziile„, a spus Stefan Sofrone, seful Compartimentului de comunicare din cadrul IPJ Vaslui.

Minora de 14 ani, elevã în calsa a VII-a, se afla vineri dimineatã, pe 17 iunie, la ora de desen. La un moment dat, fata a cerut voie profesoarei de desen sã meargã afarã dupã apã. Dupã un minut, a vãzut pe geam cã fata pãrãseste incinta scolii, iesind pe poartã. A solicitat elevilor sã fugã dupã ea si sã o cheme înapoi, altfel îi pune absent. Dar fata n-a vrut sã se întoarcã, astfel cã s-a ales cu un absent în catalog.

Dar, dupã aproape douã ore, ea s-a întors cu bunica ei la scoalã, femeia precizând cã nepoata sa a fost violatã de patru minori, trei fiind colegi de scoalã cu ea. Între timp, mama fetei, care este plecatã la Iasi, a anuntat Politia Bârlad de faptul cã i-a fost violatã fiica. Din ceea ce se spune prin sat, minora ar fi plecat la invitatia unui „coleg” – D. C. Albu, care este copilul unor oameni de afaceri din Ivesti. Acesta a chemat-o sã se întâlneascã cu el într-un loc izolat, unde a chemat încã trei bãieti: un minor de 17 ani, fost elev al scolii, dar care nu mai frecventeazã cursurile de mai bine de un an, si doi minori din clasa a VIII-a de la aceeasi scoalã din Ivesti cu fata.

Directoarea şcolii, Mariana Munteanu, era plecatã în acea zi la Bucuresti, la Ministerul Educatiei.

Am rãmas socatã când am aflat si am dispus imediat sã fie anuntat Inspectoratul Scolar Judetean de acest incident neplãcut. Am aflat si cã profesoara de desen i-a pus absent, ea a procedat corect din punctul meu de vedere. Cert este cã pe cei doi minori de clasa a VIII-a i-a vãzut o colegã la balul absolventilor de clasa a VIII-a pe 18 iunie, foarte bucurosi de absolvire, fãrã a da impresia cã au probleme cu Politia„, a spus Mariana Munteanu.

Fata violatã este în prezent acasã, sub supravegherea buncii sale, iar minorii (cel de 17 ani si cel de 16 ani) sunt cercetati în libertate, pânã când ancheta va ajunge la o concluzie în privinta comiterii sau nu a infractiunii de viol.

Am aflat cu stupoare de acest viol. Incredibil, dar se întâmplã lucruri de care nu scoala este singura vinovatã, ci si pãrintii care îsi scapã de sub control copiii. Noi am dispus ca mâine (astãzi – n.r.) sã vinã la Ivesti, la scoalã, un control format din douã echipe – una de inspectori pentru a cerceta cazul, iar a doua de la Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã (CJRAE – n.r.) Vaslui, pentru a acorda minorilor implicati asistentã psihologicã si a stabili cu exactitate cum au fost afectati copiii respectivi. Concluziile le vom primi dupã anchetã, când vom stabili si dacã scoala a respectat exact mãsurile care se impun în supravegherea copiilor aflati în situatii de risc, cu pãrinti plecati, crescuti de bunici sau de pãrinti care nu îsi fac complet datoria. Sunt anumite mãsuri care se iau si trebuie sã vedem dacã s-au respectat„, a precizat Gabriela David Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui.