Alte trei persoane reţinute în dosarului primarului George Scripcaru

Procurorii DNA Brașov au reținut alte trei persoane în dosarul primarului George Scripcaru, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

30 iun. 2015, 11:16
Alte trei persoane reţinute în dosarului primarului George Scripcaru

Potrivit surselor, printre cei reținuți se află oamenii de afaceri Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, și Simina Costan, care controlează SC BEPCO SRL Ghimbav.

Primarul municipiului Brașov George Scripcaru a fost reținut luni seara, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit — 4 infracțiuni.

Edilul este prezentat marți la Tribunalul Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

George Scripcaru, primarul Braşovului, a fost reţinut de procurorii DNA

Potrivit DNA, George Scripcaru, în perioada 2010-2012, în baza unei înțelegeri prealabile cu alte persoane, a acționat și a determinat funcționari din Primăria/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC CET SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu o firmă, urmărind obținerea pentru aceasta și persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de municipalitate.

„Ca urmare a înțelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăți comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deși societatea nu avea experiență în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate. O parte din banii obținuți în mod injust au fost utilizați, din dispoziția sa, pentru achiziționarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispoziții să se post-constituie înscrisuri și ulterior a solicitat Consiliului de Administrație al SC Tetkron SRL ‘să găsească vinovați’ pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajați, deși cunoștea situația reală a acestor operațiuni financiare. Ulterior funcționarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane”, susțin procurorii.